Pe aceeași temă
"Pentru cei 10 pacienți în stare gravă nu este nicio schimbare în bine din păcate, unii s-au degradat necesitând suport vaso-presor. Acesta este un semn de prognostic prost. Una dintre persoane este în continuare neidentificată. Cei patru în stare gravă nu sunt intubați, sunt conștienți, mănâncă, beau, vorbim cu ei. Starea critică înseamnă că pot deceda în orice moment. Este extrem de gravă, prognosticul este extrem de grav. (...) Starea critică poate să dureze mult, depinde foarte mult de fiecare pacient în parte. Pentru cei aflați în ATI lucrurile nu sunt favorabile, pentru ceilalți sunt stabile. (...) Un pacient cu arsuri pe 20% din suprafața corpului starea sa este mai severă decât unul cu 70% din cauza modului în care acționează la agresiune", a explicat medicul.
Referindu-se la ceilalți 13 pacienți care dimineață se aflau într-o stare mai bună, Stănculea a afirmat că starea acestora este în continuare bună.
În ceea ce privește operațiile cu excizie, grefare și punere de piele, purtătorul de cuvânt a spus că medici chirurgi plasticieni vor decide de luni ce intervenții sunt necesare.
"Când leziunile se vor stabiliza pentru cei care au arsuri mai mici, când se va ști exact necesarul de piele și gradul de diferențiere al arsurilor", a arătat medicul.
El a spus că unitatea medicală nu are nevoie de ajutor în acest moment.
"Momentan nu avem nevoie de niciun ajutor. Țin să mulțumesc tuturor persoanelor care ne-au oferit ajutorul, ne-au și ajutat, putem să apelăm oricând cu aparatură, mai ales voluntarilor care au venit. O grămadă de studenți au venit peste noapte și în timpul zilei, asistente de la alte spitale. Lucrurile ne-au fost ușurate în principal de voluntariatul acestor oameni. (...) Secția de Terapie Intensivă este plină. Nu, momentan nu putem primi din altă parte alte persoane", a mai spus Stănculea.
Potrivit lui Adrian Stănculea, 20-30 de medici au venit la unitatea medicală pentru a interveni în cazul răniților.
"Au venit aproape toți medicii din spital pentru aceste cazuri, 20-30 de chirurgi. Au fost colegi de-ai noștri la alte unități medicale ca să evalueze diferite cazuri. Aici este punctul zero și avem și cea mai multă experiență în tratarea arsurilor", a mai afirmat medicul.