Pe aceeași temă
Potrivit demnitarului, acumularea de forțe rusești la Marea Neagră nu "țintește" numai regiunea Mării Negre, ci și partea de Est, Mediterana și Orientul Mijlociu.
"După anexarea ilegală a Crimeei am văzut într-adevăr o acumulare de forțe militare la Marea Neagră. După anexarea ilegală a Crimeei am constatat o acumulare de armament și forțe rusești la Marea Neagră. La Marea Neagră exista un echilibru de forțe între Rusia, Turcia, România, Bulgaria și Ucraina, dar ce se întâmplă în momentul de față este dificil de înțeles pentru că exista un echilibru de forțe foarte bine stabilit și din punctul meu de vedere aceste acumulări nu țintesc doar regiunea Mării Negre. După evaluarea mea, se pare că această acumulare de forțe rusești este punctul de plecare pentru o prezență importantă în partea de Est, în Mediterana și în Orientul Mijlociu. Prin urmare când vorbim despre securitate ne gândim și la consecințele acestei acumulări de forțe în ce privește Estul, Marea Neagră și zona Mediteraneană, precum și Siria", a spus Meleșcanu, conform Agerpres.
El a afirmat că România ar dori să se implice mai mult în asigurarea securității în "statele riverane".
"De aceea suntem preocupați, de aceea am vrea ca NATO să se implice mai mult în asigurarea securității în statele riverane și sperăm că acest lucru se va întâmpla în plan viitor", a susținut Meleșcanu.