Ministrii de interne si de externe din UE se intalnesc in octombrie, la Paris, pentru a discuta pe tema imigrației

P.c. | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Bernard Cazeneuve, ministrul francez de interne, a anuntat ieri, la Berlin, ca la mijlocul lunii octombrie va avea loc, la Paris, o reuniune europeană privind criza imigrației, la care vor participa miniștrii de interne și de externe, relateaza Agerpres.
 
 
Reuniunea, care va fi urmată de o alta, la Berlin, va avea ca scop pregătirea summitului european de la La Valletta din noiembrie, consacrat cooperării cu țările africane, a indicat Cazeneuve după o întâlnire cu omologul său german Thomas de Maiziere.
 
 
Acesta din urmă a calificat drept "inacceptabil faptul că instituțiile europene continuă să lucreze în ritmul lent actual", petrecându-se, în opinia sa, "prea puțin timp cu aplicarea unor decizii care au fost deja luate".
 
 
La acest summit, statele europene vor să obțină de la țările africane invitate angajamentul că își vor intensifica eforturile de a-i împiedica pe imigranți să încerce să traverseze Mediterana și că vor pune efectiv în aplicare acordurile trecute cu Europa pentru a-și lua înapoi cetățenii.
 
 
Thomas de Maiziere și-a exprimat dorința ca Executivul european să facă să avanseze acordurile de reprimire cu țările unde imigranții se poate întoarce "fără teama de persecuții", regula trebuind să fie "acordarea unui ajutor doar dacă există posibilitatea ca cetățenii acestor țări să fie reprimiți".
 
 
 
 
Pentru aceasta trebuie "angajată o discuție cu țările de origine" pentru a facilita întoarcerea persoanelor aflate în ilegalitate pe teritoriul european, a afirmat la rândul său Cazeneuve.
 
 
De Maiziere a spus că el și omologul său francez sunt de acord că Italia și Grecia au nevoie de ajutor considerabil din partea UE pentru a crea "zone de așteptare" pentru nou-sosiți. Țările de la granița UE vor avea de asemenea nevoie de sprijinul UE pentru a-i combate pe traficanți, precum și pentru a elimina cauzele imigrației în masă, a spus el, potrivit Reuters.
 
 
"Este evident că Italia și Grecia vor avea nevoie de ajutor și că aceasta va necesita o sumă relativ mare din bugetul UE", a mai afirmat de Maiziere.
 
 
Ministrul francez a pledat pentru o "armonizare" a legislațiilor privind azilul în Europa și pentru "definirea unei liste de țări de origine sigure la nivel european", precum și pentru "aprofundarea cooperării la nivel de servicii de poliție și servicii de informații", pe modelul care a fost semnat joi la Calais între Franța și Marea Britanie.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22