Pe aceeași temă
"Din păcate, este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prim lege și fișa postului profesorului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24, potrivit Mediafax.
Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greșeală, Andronescu a răspuns: "Categoric. (...) Te străduiești mai mult să-l înveți ce trebuie să-l înveți”.
Potrivit Ordinului Ministerul Educației nr. 5115/2014 - privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la sfârșitul clasei pregătitoare și la sfârșitul clasei I, elevii nu pot fi lăsați repetenți. Elevii cu dificultăți de învățare vor rămâne în colectivele în care au învășat și vor intra într-un program de remediere sau recuperare școlară pe parcursul anului următor.
Comentarii 3
Georgia A. - 01-22-2019
Când un copil de clasa I e lăsat repetent sunt doi vinovați posibili: ori învățatul, ori medicul care l-a găsit apt de școală pe bietul copil!
RăspundeIsoscel - 01-21-2019
Eu nu vad ce-i rau in asta ! Va spori responsabiltatea parintilor. Unor parinti. Celor pentru care Scoala este un loc unde-ti poti lasa copilul cateva ore, cat esti la slujab sau la crasma . A fost si inainte de '90 o perioada cand elevii de scoala primara puteau fi lasati corigenti si chiar repetenti. Si parintii se agitau si incercau sa-si ajute copiii.
Răspundenidru - 01-21-2019
Ecaterino mai intii du guvernu la scoala......!
Răspunde