Naţionaliştii din UE s-au întâlnit la Bucureşti: Suntem vocea rezistentei europene

Vlad Toma | 18.12.2015

Mai multi membri ai grupului Europei Natiunilor si Libertatii din Parlamentul European s-au întâlnit la Bucureşti la o dezbatere cu tema "patriotism in UE". Dezbaterea a fost organizată de Laurentiu Rebega, singurul europarlamentar roman din acest grup.

Pe aceeași temă

 

Grupului Europei Natiunilor si Libertatii este format din 38 de nationalisti. Membrii ENL din Austria, Polonia, Olanda şi Franta au discutat despre restaurarea granitelor in spatiul Schengen. Marcel de Graaf, copresedintele al grupului a declarat ca Romania este "norocoasa" ca inca nu este membra in Schengen, conform Hotnews.


Rebega le-a declarat jurnalisti ca "invazia controlata" a imigrantilor ar putea sa creeze foarte multe probleme in UE si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum. "Am vazut cu totii ce a adus valul acesta de emigranti. Asa cum am combatut de la inceperea crizei, am fost siguri ca odata cu valul de imigranti vor veni si probleme in sensul ca printre cei care intra in Europa pot fi infiltrati si oameni care pot crea probleme. Nu am fost de acord cu aceste lucruri de la inceput, am incercat sa lansam un avertisment, in continuare credem ca aceasta 'invazie controlata' ar putea sa creeze foarte multe probleme in Europa si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum. In ultima perioada, au avut loc foarte multe tentative de a crea panica in randul cetatenilor europeni si, mai mult, acum o luna a avut loc atentatul de la Paris unde 130 de persoane au murit. De atunci s-au mai dejucat alte atentate."



Rebega a mai spus că dezbaterea pe care a organizat-o incearca sa sublinieze importanta suveranitatii, a traditiilor si a valorilor culturale ale statelor membre ale UE: "Eu cred ca incepem sa abordam teme de interes la nivel european, teme care spun ca ne dorim foarte mult o colaborare, dar in acelasi timp trebuie sa tinem cont de ceea ce inseamna diversitatea si chiar motto-ul UE spune ca suntem uniti in diversitate. Cred ca este importanta miscarea care incepe sa se creeze la nivel european din punctul de vedere al dorintei de a avea o colaborare, dar sa se tina cont de suveranitate, de traditiile, de valorile istorice si culturale ale statelor. Aceasta miscare nu inseamna neaparat dorinta de a nu mai fi parte din Europa, inseamna un semnal de alarma ca ne dorim sa fim la aceeasi masa si sa se taie, daca pot folosi o metafora, tortul in felii egale. Noi suntem la aceeasi masa, dar de fiecare data tortul ajunge la noi subtiat"


Discuţii s-au concentrat în jurul problemei "suveranitatii nationale" si a importantei pastrarii "identitatii" in fata "uniformizarii", dar au atins si problema migratiei si valului de refugiati. Europa a fost catalogata drept "bolnava" si s-a mentionat crearea unui proiect nou, care sa urmeze Uniunii Europene. 


Marcel De Graaf, Olanda, co-presedinte ENL: 
 

"Patriotism in UE - tarile noastre au nevoie de patrioti precum Laurentiu Rebega. Noi nu percepem romanii ca fiind hoti sau tigani, nu ii incadram in stereotipuri va incurajam sa nu va vedeti astfel. Si eu daca as fi roman as fi mandru. Avem nevoie de oameni precum Marine Le Pen si Laurentiu Rebega. Am inceput acest grup in acest an. Suntem vocea rezistentei europene. Fanaticii din UE sunt disperati, apeleaza la minciuni si intimidare. Ameninta UE de fapt si toate principiile pe care ar trebui sa se fundamenteze UE. Vorbesc mult de scaderea ratei de angajare, dar sa ne uitam la statistici, economiile se clatina chiar si Germania resimte corvoada imigrantilor. Asta ar putea sa duca la izbucnirea unui razboi dar acestea sunt doar amenintari. 

Noi nu vrem sa facem parte dintr-un Titanic care se scufunda. Avem nevoie de o alta Europa, milioane de imigranti ameninta natiunile europene. UE nu e capabila sa se apere (de invazia migrantilor). Avem nevoie de granite intre natiuni, dvs sunteti fericiti, aveti inca granite nationale. Laurentiu doreste ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen dar in grupul nostru sunt diferite controverse noi (Olanda) dorim sa iesim din Schengen pt ca asta ne omoara. Milioane de imigranti ilegali vin sa ne distruga bunastarea. Platim un pret mare pentru granitele libere, dorim sa restabilim granitele. 

 

Dorim sa reducem aceste cote obligatorii de imigranti, dorim control asupra acestora, nu mai dorim imigranti, trebuie sa oprim migrarea in masa. Si Romania a trebuit sa plateasca un tribut. E un cerc vicios, anul acesta UE trebuie sa plateasca trei miliarde de euro catre Ankara pentru a mentine sub control aceasta invazie de imigranti si suma s-ar putea sa se dubleze avem nevoie de natiuni puternice. Sa construim o noua alianta bazata pe respect reciproc si sa cooperam. Trebuie sa ne pregatim pentru o cooperare europeana noua care se va baza pe intarirea valorilor nationale."



Edouard Ferand, Frontul National: "Cand ii vad pe prietenii nostri romani, am impresia ca vad mica Franta sau Parisul (...) Ceea ce dorim astazi e sa construim o noua Europa, o europa a civilizatiilor, una bazata pe geniul crestinismului, asa cum bine spunea Chateaubriand. Dragilor, vom fi in curand alaturi si de romani, dar si de alte popoare din Europa. Popoarele care cresc sunt cele care isi apara identitatea si suveranitatea. Traiasca Romania! Traiasca Franta! Traiasca Europa Natiunilor si a Libertatilor!"
 

Michal Marusik, delegatul ENL din Polonia: "Statele europene sunt cu adevarat bolnave. Daca nu exista state suverane inseamna ca nu exista o rivalizare naturala intre acestia. Nu exista niciun castigator. UE este un paznic al acestei stari de lucruri. Trebuie sa iesim din aceasta situatie. Trebuie sa cream un proiect nou, pe o filozofie noua, rivalizare intre state suverane. Romania o tara care sufera, a devenit o colonie, a fost furata mult sub dominatia UE. O mare parte din popor a fugit din tara, are nevoie foarte mare de mandrie nationala de patriotism. Sper ca miscarea asta va fi o mare miscare politica, este posibil sa se intampla si in Romania."
 

Georg Mayer, ENL, Austria: "Fanaticii vor mai multa integrare. Noi nu vrem acest lucru. Nu cred ca e bine ca alte state sa intre in UE, asa cum e Turcia."
 

Mircea Chelaru, fost sef de stat major: "Europa sufera si e bolnava, natiunile sufera. Suntem noi medicii? Nu. Suntem cei care am pus diagnosticul si cautam medicatia. Europa actuala a abandonat principiile care au facut-o sa stea - libertate, egalitate, fraternitate. Am ajuns in fata unei Europe defazate. Europa care se autoeutanasiaza. O europa de cersetori a propriilor noastre drepturi."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22