Pe aceeași temă
Nica a fost unul dintre cei care s-au poziționat de partea lui Tudose în conflictul cu Dragnea. El a fost și consilier al fostului premier Sorin Grindeanu înainte de a fi numit ministru al Fondurilor Europene în guvernul Tudose.
”Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat ministrul Nica, potrivit unui comunicat remis presei vineri de Ministerul Fondurilor Europene în care este anunțată și dimisia ministrului.
Comunicatul integral
Marius Nica a decis să-și înainteze demisia din funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 4 miliarde euro. În plus, în această perioadă au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) și au fost programate pentru lansare în următoarele trei luni alte apeluri în valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene.
Mulțumesc miniștrilor din Guvernul României și reprezentanților Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister și colaboratorilor, alături de care am facut echipă, reușind astfel să obținem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene și încurajez organizațiile să apeleze la acest tip de finanțări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari, a declarat ministrul Nica.
Decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual și va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligațiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegații a Comisiei Europene.