Pe aceeași temă
Numărul morților tragediei de la Club Colectiv a ajuns la 63, după ce un rănit internat în Marea Britaniei a murit luni.
Din datele centralizate la Ministerul Sănătății, în prezent 34 de răniți în incendiul de la Colectiv se află internați în spitalele din țară și din străinătate.
În spitalele din București sunt internate 12 victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015, dintre care 1 pacient în stare critică.
Datele pentru fiecare unitate sanitară:
- Spitalul Bagdasar Arseni – 1 pacienți de internați
- Spitalul Grigore Alexandrescu –3 pacienţi internați
- Spitalul Elias - 1 pacienți internați
- Spitalul Militar Central - 4 pacienți internați
- Spitalul de Urgență din București - 2 pacienți internați
- Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat
Până în prezent au fost externate 68 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.
Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinatate.
În prezent, în spitalele din străinatate se află internați 22 de răniți în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetățean german.
Austria – 2 persoane internate, în stare stabilă
Belgia – 8 persoane internate, în stare stabilă
Olanda – 4 persoane internate, în stare stabilă
Germania - 2 persoane internate, in stare stabila
Marea Britanie – 4 persoane internate, in stare stabilă
Israel – 2 persoane internate, in stare stabila
De asemenea, alți 4 pacienți au fost externați și se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.
***
Adrian Stanculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arsi din Capitala, a recunoscut existenta infectiilor nosocomiale din acest spital, spunind insa ca aceasta este situatia in mai toate spitalele romanesti. Stanculea a spus că trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv, internate în acest spital, au murit din cauza infectiilor: "Am avut 27 de bolnavi internati in spital, din care au decedat sase, iar dintre cei care au decedat din cauza infectiilor sunt trei bolnavi", a spus Stanculea, intr-o declaratie de presa, citata de Hotnews.
"Au decedat pacienţi şi în străinătate. Pacienţii care au plecat în străinătate au plecat cu culturi sterile. Culturi luate la patru zile arătau un grad de contaminare. Nu ştiu de ce au decedat bolnavii din străinătate, nu cunosc. E un grad de infecţii spitaliceşti în limite acceptabile, să spun aşa", a mai spus purtatorul de cuvant, conform Realitatea TV.
"Nu ştiu declaraţiile făcute (n.r. de un medic pentru Cătălin Tolontan) întotdeauna într-o secţie de Terapie Intensivă a marelui ars există infecţii. A doua mare etapă a pacientului mare ars este cea infecţioasă. Dacă în România exista un centru de arşi ca în străinătate, în care fiecare pacient era cu propriul salon, cu propria asistentă, poate că rata infecţiilor era mai mică. Dar nu se ştie. Şi în străinătate au infecţii, şi cei din Franţa, şi cei de la Berlin. Există un risc mai mic dacă condiţiile sunt mai bune. Noi nu decidem cine este transferat şi unde. Bolnavii au fost trataţi maximal, la condiţiile din România. Toţi bolnavii au avut acces la toate antibioticele şi la toate tratamentele, în condiţiile fiecărui spital".