O comisie MApN investigheaza modul in care Gabriel Oprea a devenit general

Vlad Toma | 04.10.2016

Ministerul Apararii Nationale anunta astazi ca a format o comisie care va investiga modul in care Gabriel Oprea a devenit general, in urma suspiciunilor existente pe aceasta tema in urma unor informatii aparute in presa.

Pe aceeași temă

 

"Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.

Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică,"
anunta MApN intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

 

De-a lungul timpului au aparut in presa romaneasca nenumarate semne de intrebare in privinta vietii si a carierei lui Gabriel Oprea, incepand cu studiile acestuia si terminand cu modul in care a obtinut gradele militare, fapt aflat acum in atentia comisiei constituite de MApN. 

 

Gabriel Oprea a devenit general maior in 2001, la un an dupa ce a obtinut diploma de doctor la Facultatea de Drept din Bucuresti, existand semne de intrebare in privinta modului in care acesta a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă, etapa cercetata de MApN. Oprea este, din 2009, general cu patru stele, fiind trecut in rezerva.

 

Scandalul plagiatului, moartea politistului Bogdan Gigina si ascensiunea lui Oprea in politica romaneasca - el ajungand sa ocupe functia de vicepremier - a readus in atentia opiniei publice semnele de intrebare legate de fostul ministru de Interne.

 

Consiliului general al CNATDCU a decis recent ca Gabriel Oprea a plagiat in teza sa de doctorat. CNATDCU a respins de asemenea contestatia facuta de fostul ministru, verdictul ramanand cel de plagiat.

 

Oprea a demisionat acum cateva zile din functia de senator al Romaniei, in urma protestelor si a reactiilor publice aparute dupa ce senatorii au blocat anchetarea sa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

 

DNA ceruse in prealabil aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de Oprea, sub acuzatia de ucidere din culpa, dupa ce politistul Bogdan Gigina a murit in timp ce facea parte din escorta fostului vicepremier.

 

Plenul Senatului a respins insa cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22