O eventuala iesire a Greciei din zona euro va afecta si Romania, sustine presedintele Iohannis

T.d. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

O eventuala iesire a Greciei din zona euro va afecta si Romania, a spus joi presedintele Iohannis. Seful statului a cerut cautarea unor solutii pentru criza aflata in desfasurare in peninsula elena.

Klaus Iohannis a sustinut, joi, o conferita comuna cu secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, ocazie cu care si-a exprimat pozitia cu privire la situatia dificila in care se afla Grecia.

Astfel, raspunzand unei intrebari de la presa, presedintele roman a punctat: "In ceea ce priveste Grecia nu trebuie sa ne facem iluzii. Daca criza continua si nu se gaseste o solutie atunci situatia dificila in care va intra Grecia ne va afecta pe toti, Romania, UE si NATO, sigur, in grade diferite", potrivit HotNews.

El a subliniat nevoia continuarii procesului de solutionare a situatiei.
 

Guvernatorul BNR, despre criza greceasca

De altfel, Iohannis nu este primul inalt oficial roman care se pronunta in dosarul grec. Ieri, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si-a expus punctul de vedere in privinta crizei prin care trece Atena.

Intr-un briefing de presa organizat la scurt timp dupa intrarea Atenei in incapacitate de plata, Mugur Isarescu a venit cu explicatii in ce priveste criza greceasca si posibilele repercusiuni asupra Romaniei.

Potrivit lui Isarescu, doar 12% din sectorul bancar romanesc inseamna banci cu capital majoritar grecesc.

Nu exista banci grecesti in Romania. Toate sunt banci romanesti cu capital grecesc. In primele cinci banci ale sectorului bancar local nu e niciuna cu capital grecesc”, a spus Guvernatorul BNR.

In context, Isarescu a punctat categoric faptul ca deciziile autoritatilor elene nu se aplica si bancilor din Romania cu capital grecesc.

De ce? “Cele patru banci cu capital elen sunt entitati juridice romane si se supun legilor din Romania”, a explicat seful bancii centrale.

In aceeasi ordine de idei, Mugur Isarescu afirma ca bancile din Romania pot face fata unor evolutii internationale nefavorabile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22