OMV Petrom caută clienți pentru a trece la exploatarea gazelor din Marea Neagră

Fara Autor | 21.02.2018

Rezervarea a 90% din capacitatea de transport a gazelor naturale prin conducta BRUA de către Ungaria pune sub semnul întrebării continuarea investiției OMV Petrom și Exxon la zăcământul din Marea Neagră.

Pe aceeași temă

 

OMV Petrom a pierdut licitația pentru rezervarea unei capacități de transport al gazelor prin conducta BRUA de aproximativ patru miliarde de metri cubi pe an în fața a trei firme ungurești. Licitația a fost organizată de companiile naționale de transport gaze din România și Ungaria (Transgaz și FGSZ). OMV Petrom studiază posibilitatea de a exporta gazele pe care le va extrage din Marea Neagră spre Moldova, Ucraina, Bulgaria și Turcia a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom în cadrul unei conferințe de presă, relatează Hotnews.ro

 

Recent, premierul Ungariei Viktor Orban a declarat că Ungaria va importa aproximativ patru miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an din România, contractul urmând să fie semnat pentru următorii 15 ani. El a adăugat că trei companii din Ungaria au câștigat o licitație în acest sens in România, fără a le nominaliza.

 

„BRUA nu mai e BRUA deocamdată, însă autoritățile au exprimat clar angajamentul că vor continua efortul de a aduce înapoi Austria ca o piață țintă pentru această conductă”, a spus Lăcrămioara Diaconu, șefa diviziei responsabile gaze din cadrul companiei. Anul trecut, partea ungară a anunțat că gazoductul nu va mai fi continuat până în Austria.

 

Legat de decizia finală de continuare a investiției pentru faza de exploatare a gazelor, OMV Petrom analizează scenarii de vânzare în țările vecine, însă în afară de nevoia de gaze din aceste zone, este foarte importantă capacitatea de transport, a spus Mariana Gheorghe. „A face producție este important, dar daca ea nu este monetizată, nu poate să ducă la o decizie de investiție favorabilă”, a subliniat CEO al OMV Petrom.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22