OUG privind trecerea Institutului Cantacuzino la MApN, motivata si de «razboiului hibrid»

E.b. | 21.09.2017

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de joi un proiect de Ordonanta de Urgenta privind stabilirea unor masuri in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii si producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice si antidoturi,

Pe aceeași temă

 

 

Ar fi vorba desprte asigurarea  protectiei intereselor esentiale ale sigurantei starii de sanatate a populatiei.

 

Proiectul prevede infiintarea Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Medico-Militara 'Cantacuzino' denumit in continuare Institutul Cantacuzino, institutie de drept public care desfasoara activitati de interes strategic in domeniul asigurarii protectiei intereselor esentiale ale sigurantei starii de sanatate a populatiei, in subordinea Ministerului Apararii Nationale, conform HotNews.

 

Institutul se va infiinta prin preluarea patrimoniului, personalului si activitatii Institutului National de Cercetare 'Cantacuzino', aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, care se desfiinteaza.

 

Patrimoniul Institutului National de Cercetare ''Cantacuzino" se preia de Institutul Cantacuzino prin protocol de predare-preluare incheiat in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.

 

Caracterul urgent al actului normativ este motivat printre altele de "amenintarile razboiului hibrid si necesitatea crearii unei platforme unitare de cercetare si productie nationale".

 

Un alt motiv este "necesitatea mentinerii la parametri normali a Colectiei nationale de culturi microbiene si celulare (CNCMC), a Laboratorului cu nivel 3 de biosiguranta (BSL 3), a Biobazei si a Unitatii de interventie rapida in urgente microbiologice si bioterorism". Guvernul mai motiveaza OUG prin "neadoptarea imediata a unor masuri genereaza disfunctionalitati majore cu efecte negative asupra starii de sanatate a populatiei, precum si perturbari grave, in situatii de criza, de epidemii si pandemii, ce pot afecta atat sistemul national de sanatate publica, cat si securitatea nationala a Romaniei. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22