Patronul Bamboo, audiat de procurori după incendiul care i-a mistuit clubul

E.b. | 23.01.2017

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti continuă audierile în dosarul privind incendiul din clubul Bamboo, peste 10 persoane fiind chemate luni să dea declaraţii, printre care şi patronul firmei care deţine clubul, Vincenzo Castellano, a declarat procurorul-şef Bogdan Staicu.

Pe aceeași temă

 

 

"În jur de 10 persoane au fost chemate luni pentru audieri. Ar trebui să se prezinte şi patronul clubului Bamboo”, a spus şeful Secţiei de urmărire penală din Parchetul Tribunalului Bucureşti, Bogdan Staicu, conform News.ro.

 

El a precizat că anchetatorii nu am putut încă face cercetarea la faţa locului, precizând că este puţin probabil să se poată intra luni în clubul Bamboo distrus în totalitate, pentru că duminică erau încă bârne care fumegau, iar acolo sunt în continuare pompierii, în stare de veghe.

 

Audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti urmând să completeze informaţiile din dosar cu noi mărturii ale persoanelor care au fost în clubul Bamboo în noaptea incendiului, dar şi ale angajaţilor clubului.

 

Procurorii au deschis sâmbătă dosar penal, în urma incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

 

În aceeaşi zi, procurorii au citat la audieri 20 de persoane, printre cei care au dat declaraţii fiind angajaţi şi clienţi ai clubului. Audierile au continuat duminică, când au fost chemate să dea declaraţii alte 15 persoane, dar au venit 20, printre care şi administratorul clubului Bamboo, acesta fiind printre cei care au ajus la spital din cauza intoxicării cu fum.

 

 

Părţi civile vor cere daune

 

 

Unii dintre cei care au fost în clubul Bamboo în noaptea incendiului s-au constituit părţi civile şi au anunţat că vor cere daune.

 

Patronul firmei Morgana Invest SRL, care deţine clubul Bamboo, italianul Vincenzo Castellano, ar urma să dea luni declaraţii la poliţia Capitalei.

 

Procurorul de caz a spus că vor fi chemate la audieri toate persoanele care au legătură cu clubul, iar acesta vor veni şi în funcţie de posibilităţile lor.

 

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală.

 

"Luăm în calcul toate variantele posibile. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat, dar cercetarea în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul încă nu a început”, au precizat aceştia.

 

Cătălin Dancu, avocatul reprezentanţilor clubului Bamboo, a declarat, după ce a fost duminică la Poliţia Capitalei, că incendiul care a mistuit clubul a fost pus, el argumentând cu faptul că angajaţi ai clubului ar fi semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit.

 

Întrebat dacă există înregistrări ale camerelor de supraveghere care să confirme aceste acuzaţii, avocatul a răspuns: ”Asta se cere acum de către procurori. Am dat nişte date şi informaţii faţă de persoane pe care noi le considerăm ca şi echipă de lucru străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, fosta sală de fitness. Toate datele duc în acea direcţie pentru izbucnirea incendiului”.

 

Cătălin Dancu a ţinut să precizeze că angajaţii erau instruiţi pentru acţiunea în caz de incendiu.

 

Cercetările sunt făcute de procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

 

În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care patru au rămas internate, trei la spitalele Floreasca şi una la Pantelimon. Printre persoanele care au ajuns la spital este şi adminsitratorul clubului Bamboo.

 

 

Clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori

 

Clubul Bamboo avea, din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, însă nu deţinea şi autorizaţie în acest sens, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că localul nu a solicitat o astfel de autorizaţie. Vasile a mai spus că clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori, ultima dată în noiembrie 2016, dar neregulile constatate "nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii clubului.

 

Reprezentantul ISU a precizat că, potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligaţia de a-şi obţine acest document până la finalul lunii iunie 2017, în condiţiile în care anul trecut a fost emisă o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care a fost prelungit până la 30 iunie 2017 termenul limită până la care localurile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină un astfel de document.

 

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

 

Clubul Bamboo, care a fost distrus în totalitate în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, este operat de firma Morgana Invest SRL, deţinută de italianul Vincenzo Castellano şi de societatea Bambu Tei SRL. Această firmă are ca acţionari trei cetăţeni italieni şi o societate comercială înregistrată în Cipru, scrie HotNews.

 

Vicenzo Castellano este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22