Pe aceeași temă
”Este nevoie de o nouă viziune în domeniul educației, adaptată realităților și cerințelor actuale”, a spus Sorin Grindeanu la întâlnirea de lucru a rectorilor și președinților de senat din universitățile acreditate, eveniment desfășurat la Academia de Studii Economice. Șeful Executivului a solicitat Ministerului Educației Naționale să continue colaborarea cu Administrația Prezidențială în ceea ce privește proiectul 'România educată', care va fundamenta viitoarele politici publice și orientările strategice. În domeniul educației, ”avem nevoie de o lege nouă, adaptabilă, concisă și cuprinzătoare pentru că reforma în domeniul educației trebuie să fie un proces continuu, adecvat unei societăți bazate pe cunoaștere, economie de piață, competiție a valorilor sau stat de drept'”, a spus premierul, potrivit unui comunicat de presă emis de guvern.
Totodată, premierul Sorin Grindeanu a subliniat nevoia de stabilitate în domeniul educației, amintind că, în ultimii 27 de ani, legea educației a fost modificată punctual de 100 de ori, ceea ce nu a oferit un cadru oportun pentru performanță. ”Ne dorim ca prin noua lege să consolidăm un sistem educațional de calitate, performant și eficient, pornind de la valorile naționale și luând în considerare contextul european în care ne aflăm”, se mai spune în comunicat.
La intalnirea de lucru a rectorilor si presedintilor de senat din universitatile acreditate, eveniment desfasurat la Academia de Studii Economice, a mai participat, alaturi de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase.
Legea Funeriu-Miclea, pusă pe butuci de cuplul Năstase - Pop. PSD pregătește o lege nouă
Ministrul Educatiei Pavel Nastase a anuntat la mijlocul lunii trecute că, pana la finalul anului 2017 intentioneaza sa treaca prin Parlament o noua Lege a Educatiei Nationale. El spune că va prelua din actuala lege "tot ceea ce este corect, obiectiv si care va conduce catre obiectivele pe care ni le asumam". Cu accent pe ”obiective”.
”De foarte mult timp exista diverse versiuni, si in Parlament. Noi dorim foarte mult ca impreuna cu comisiile de specialitate din Parlament, cu Consiliul National al Rectorilor, cu asociatiile de parinti, de elevi, sa facem consultari pe Legea Educatiei Nationale. Vom face aceste consultari si in mod repetitiv vom avansa spre o versiune care pana la sfarsitul anului sa fie aprobata de Parlament”, spunea ministrul Educației Pavel Năstase la momentul anunțului său.
Legea Educatiei Nationale din 2011, realizata in mandatul lui Daniel Funeriu pa baza strategiei lui Mircea Miclea este motorul principalelor reforme din învățământul românesc.
Ea a fost, sistematic, amputată de toate guvernele PSD care s-au perindat de atunci la putere, astfel încât majoritatea măsurilor incomode de eliminare a imposturii din Educație au fost eliminate.
Printre organizatiile care au atacat constant reformele din 2011 s-a numarat tocmai Consiliul National al Rectorilor invocat de ministrul Pavel Năstase ca partener de consultări pentru realizarea noii legi și în fața cărora a vorbit miercuri premierul înainte de emiterea comunicatului.