Pe aceeași temă
Totul se intampla deoarece Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) nu mai are cladiri suficiente si nu reuseste sa asigure intretinerea celor pe care le are. Asa se face ca recent Guvernul a decis sa aloce din bugetul propriu sumele necesare pentru intretinerea sediilor Administratiei Prezidentiale, Parlamentului, Curtii Constitutionale si ministerelor, scrie Profit.ro.
Printre ministerele care au avut mari probleme din cauza sediilor se afla Ministerul Fondurilor Europene dar si Ministerul Turismului. De curand, si Ministerul de Externe a decis sa analizeze piata in vederea incheierii unui eventual contract de inchiriere, scrie Profit.ro, prezentand un document oficial in acest sens.
Sediul MAE a fost incadrat pe lista imobilelor cu risc seismic, motiv pentru care activitatea ministerului se desfasoara in prezent in alte 15 imobile, costurile totale ridicandu-se la circa 900.000 lei anual.
MAE a incercat inca din 2015 sa isi construiasca un sediu nou langa Arcul de Triumf, insa nu a reusit, din cauza unor probleme legate de achizitiile publice, dar si a faptului ca Metrorex ar fi putut cere exproprierea pentru construirea magistralei de metrou Gara de Nord-Otopeni.
In acest moment, MAE cauta pe piata imobiliara un nou sediu pentru a putea gazdui activitatile pe care le va presupune in 2019 detinerea presedintiei Consiliului UE de catre Romania, dupa cum se arata in documentul prezentat de sursa citata, cu toate ca, "recent, Palatul Parlamentului a fost desemnat pentru a gazdui reuniunile informale, altele decat cele oficiale organizate la Bruxelles, pe perioada presedintiei romane a Consiliului UE", scrie Profit.ro.