Presedintele Senatului vrea o Justitie facuta pentru Romania. Tariceanu considera ca avem de-a face cu o Justitie de export

T.d. | 01.07.2015

Pe aceeași temă

O Justitie de export, asa vede presedintele Senatului sistemul judiciar romanesc. Calin Popescu Tariceanu considera ca Justitia trebuie facuta pentru Romania.

Tariceanu s-a intalnit cu reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, ocazie cu care s-a exprimat din nou despre Justitie.

El a acuzat o “Justitie de export” si a cerut ca Justitia sa fie realizata in primult rand pentru Romania.

Avem un Mecanism de Cooperare si Verificare cu UE, insa, asa cum se discuta astazi aici, de multe ori parca preocuparile si ale politicienilor si ale Justitiei si ale presei par sa fie pentru Justitia de export. Cred ca, in primul rand, Justitia trebuie sa fie facuta pentru Romania si din acest punct de vedere avem toti o obligatie comuna pe care consideram ca trebuie sa ne-o ducem la buna indeplinire”, a spus Tariceanu, citat de Romania Libera.

Presedintele Senatului apreciaza ca vocea avocatilor nu se face suficient de mult auzita. Asta in timp ce vocile Consiliului Superior al Magistraturii si ale procurorilor sunt foarte puternice.
 

Tariceanu, critici repetate la sistemul judiciar

In ultima perioada, Tariceanu s-a remarcat drept unul dintre cei mai vocali critici ai sistemului judiciar. Presedintele Senatului i-a cerut chiar presedintelui Iohannis sa le demita pe sefele DNA si ICCJ. El a criticat in repetate randuri si Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Toate aceste luari de pozitii i-au atras lui Tariceanu critici atat din tara, cat si de peste granite, de la Bruxelles.

Intr-un stat de drept e inacceptabil sa critici presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a spus recent prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

CITESTE SI: Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au afectat independenta Justitiei, a decis Consiliul Superior al Magistraturii

Oficialul a punctat faptul ca i-a spus “foarte clar” lui Calin Popescu-Tariceanu ca nu are voie sa atace presedintele Instantei supreme, insa seful Senatului a facut acest lucru.

"Noi nu criticam tari, criticam politicieni. Stiti, tarile inseamna mult mai mult decat niste politicieni. Din fericire", a precizat Timmermans.

Prim-vicepresedintele CE a continuat: "I-am spus foarte clar presedintelui Senatului: cred ca intr-un stat de drept nu ai voie sa-l ataci pe presedintele celei mai inalte curti de justitie a tarii. Asa ceva nu se face. Dar el a facut asta. Si i-am spus in fata ca nu faci asa ceva".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22