Pe aceeași temă
Situatia a fost generata de faptul ca 2 consilieri USR au fost alesi parlamentari, iar 2 au demisionat. Asa ca locurile celor 4 ar fi trebuit sa fie ocupate imediat de urmatoarele nume de pe lista de candidati. Acest lucru nu este posibil din cauza unei smecherii la care apeleaza PSD-ALDE: validarea mandatelor celor 4 este pusa la finalul ordinii de zi, cand, ca un facut, majoritarii parasesc sala si nu mai exista cvorum de sedinta, dupa cum dezvaluie liberalul Ciprian Ciucu, consilier in CGMB. La fel s-a intamplat si in sedinta de marti.
"PNL a propus ca membrii USR care trebuie sa fie validati in Consiliul General sa fie validati la inceputul sedintei. PSD si ALDE n-au vrut. Au facut exact ce ma asteptam sa faca: au lasat aceste voturi ultimele pe ordinea de zi si AU PLECAT! Deci, in lipsa cvorumului, sedinta s-a incheiat si USR-istii au ramas nevalidati. Deci pesedistii joaca in continuare murdar. Prelungesc situatia de luni de zile, incalcand dreptul constitutional al oamenilor alesi de a-si reprezenta electoratul. Inca o magarie. A cata? Si cate vor mai urma?", a postat pe Facebook Ciprian Ciucu.
Mai mult, consilierul liberal a precizat ca cei 4 membri ai USR care asteptau validarea prin vot au stat in sala de sedinta 6 ore, degeaba.
"Este un caz de dictatura a majoritatii, prin care se incalca vointa electoratului exprimata prin vot", a comentat pe Facebook sociologul Mircea Kivu.
Faptul ca CGMB functioneaza cu doar 51 de membri din totalul de 55 avantajeaza la cvorum majoritatea PSD-ALDE, pentru ca scade pragul in cazul hotararilor care trebuie adoptate cu doua treimi. Prin acest tertip, majoritatea PSD-ALDE, sustinuta din umbra de PMP, a reusit sa anihileze definitiv opozitia in CGMB, lucru subliniat de mai bine de o luna de consilierul USR Roxana Wring:
"Avem patru consilieri nevalidati. Cei patru sunt Octavian Berceanu, Elena Radu, Sorin Marinescu si Florin Ivan. (...) PSD nu ne valideaza consilierii deoarece ei se opun la orice propunem noi, este o strategie de sicanare a USR, si miza ar mai fi si ca majoritatea lor este mai solida. Ei pot trece acum si proiecte care necesita doua treimi. Noi nu mai avem cum sa ne opunem. Banuiala mea este ca vor incerca sa amane cat au chef aceasta validare. Noi ne vom adresa Prefectului, instantei de contencios administrativ, vom face procedura legala. Aici este si o mare scapare a legii, consilierii au fost votati, reprezinta un numar de cetateni si nu poate fi blocata includerea lor in consiliu de catre majoritatea din consiliu. Practic permiti majoritatii sa invalideze votul cetatenilor", declara in urma cu o luna Roxana Wring, liderul de grup al consilierilor USR din CGMB, pentru Hotnews, aminteste ziare.com.
Ca PSD-ul lui Ion Iliescu are apucaturi comuniste stiam cu totii, iar impresia a fost reconfirmata in ultima luna de proteste antiguvernamentale prin tot felul de decizii luate de conducerea partidului care ne-au amintit de vremurile de trista amintire ale epocii Ceausescu. Sa anihilezi o voce critica in partid, sa ameninti parintii ca ii amendezi daca isi iau copiii la proteste pasnice si sa umpli autobuze cu sustinatori dornici sa pupe mana unui ministru si sa scandeze orice li se cere de teama ca altminteri li se taie ajutoarele sociale sunt doar cateva exemple. Dar sa impiedici accesul in Consiliul General al unor oameni alesi legal de bucuresteni doar pentru a-ti satisface poftele administrative, asta intrece orice limita, chiar si pentru un partid condus de un politician condamnat la inchisoare pentru o infractiune cu iz electoral. Pe de alta parte, insa, e foarte greu de inteles si de ce Opozitia nu se zbate mai mult pentru drepturile ei. Totusi, suntem in Uniunea Europeana. Inca. - comentează ziare.com