Pe aceeași temă
"S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. (...) Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri", a afirmat Ciolacu, la DC News, potrivit Agerpres.
Parlamentul a respins, marți rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții.
Doina Gradea și Georgică Severin plecă din fruntea televiziunii publice și a radioului public.
Parlamentul a validat o nouă conducere a celor două instituții. PNL și USR-PLUS și-au împărțit funcțiile dar au propus o conducere interimară pentru TVR și Radio.
Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune cu 240 voturi pentru şi 135 împotrivă.
Liviu Popescu, propus de USR PLUS a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune cu voturi pentru şi 134 împotrivă.
De asemenea, senatorii și deputații au numit patru membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru un mandat de 6 ani - Mircea Toma, Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Ionel Palăr.