Romania va prelua 2.000 de migranti clandestini ajunsi in Grecia si Italia

M. B. | 09.07.2015

Pe aceeași temă

România va primi aproape 2.000 de imigranți din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, față de aproximativ 700 cum se discuta iniția, anunță Europa FM, care citează surse oficiale.

 

Oferta a fost deja trimisă la Secretariatului General al Consiulului European.

 

Imigranții pe care-i va primi România vor fi relocați din Italia și Grecia și ar putea fi cazați în șase centre de tranzit din țară, inclusiv la Timișoara.

 

În schimbul cazării, hrănirii și asigurării serviciilor consulare necesare, mai spune Europa FM, România ar putea primi de la Uniunea Europeană câte 6.000 euro pentru fiecare imigrant, sumă considerată dinsuficientă de către autoritățile autohtone.

 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a vizitat miercuri, alături de Hartmut Koschyk, membru al Parlamentului Federal German, însărcinat al Guvernului Federal German pentru problemele repatriaţilor germani şi ale minorităţilor naţionale și dr. Berndt Fabritius, membru al Parlamentului Federal German, centrul de tranzit în regim de urgență de la Timișoara, care are o capacitate de cazare de 200 de persoane simultan.

 

Numărul refugiaților sirieni a depășit 4 milioane de persoane, numai în ultimele zece luni înregistrându-se un plus de un milion, a anunțat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres.

 

Zeci de mii de imigranți au ajuns în Europa, pe la Mediterană, iar Uniunea nu a fost încă în stare să rezolve relocarea lor în statele membre, întrucât Italia, Malta și Grecia nu pot face față singure unei asemenea provocări. 40.000 de imigranții din Siria, Libia și mai multe state ar trebui preluați în alte state din UE, dar nu s-a reușit impunerea unor cote obligatorii.

 

De la începutul anului, aproape 2.000 de migranți au murit în încercarea disperată de ajunge în bărci supraaglomerate în statele europene de la Mediterană.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22