Siegfried Mureşan: Modificarea legilor Justiţiei va fi discutată în Parlamentul European

Dora Vulcan | 18.01.2018

Următoarea sesiune a Parlamentului European va avea în dezbatere în sesiunea viitoare, din februarie, modificarea legilor Justiției din România, făcută de coaliția PSD-ALDE, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Modificarea legilor justiției din România va fi discutată în Parlamentul European. Legalizarea hoției este un risc pentru securitatea cetățenilor europeni

 

Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg situația justiției din România ca urmare a încercărilor PSD și ALDE de a slăbi justiția.

 

Decizia a fost luată astăzi în Parlamentul European la Conferința președinților, compusă din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului.

 

Este un semnal clar că încercările PSD și ALDE de a controla și slăbi justiția nu trec neobservate, iar faptul că Parlamentul European a decis să dezbată chiar în a doua sesiune plenară din acest an situația justiției din România arată îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene față de încercările de slăbire a sistemului de justiție din România.

 

Pe tot parcursul anului 2017, Guvernele României conduse de PSD și ALDE și majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă lumea civilizată că cei 500.000 de români care au ieșit în stradă la începutul anului trecut ca să protesteze împotriva corupției au greșit și că politicienii care propun slăbirea justiției au dreptate.

 

Nu au putut convinge pe nimeni cu asemenea manevre de dezinformare. Statul de drept și independența justiției reprezintă fundamentul pe care sunt construite democrațiile consolidate din Uniunea Europeană și din NATO. În plus, funcționarea statului de drept în fiecare stat membru este esențială pentru succesul funcționării Uniunii în ansamblul ei.

 

Dacă instituțiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetățenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând. Domnia legii trebuie respectată în toate statele.

 

Combaterea corupției, întărirea instituțiilor și a statului de drept reprezintă unele dintre principalele câștiguri pe care România le-a înregistrat de când este stat membru al Uniunii Europene. Fără sprijinul partenerilor noștri, al Comisiei Europene, al statelor membre ale UE, al Statelor Unite ale Americii, acestea nu ar fi fost posibile. Uniunea Europeană va fi întotdeauna de partea cetățenilor cinstiți în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiția și să acționeze împotriva intereselor oamenilor.

 

Legalizarea hoției în România este un risc pentru securitatea cetățenilor europeni în condițiile în care țara noastră participă la libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, serviciilor și capitalului din spațiul european. De aceea, Uniunea Europeană nu permite nicio breșă în sistemul de justiție din nicio țară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune. Nu poți să te transformi într-un stat mafiot și să rămâi membru al UE, asta trebuie să înțeleagă grupurile de interese din PSD și ALDE!, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22