SNSPA, alături de magistrați: Condamnăm încercările repetate de subordonare politică a justiției

Laurentiu Gheorghe | 07.03.2019

Peste 40 de profesori şi studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative își manifestă solidaritatea cu protestul magistraților și se asociază profesorilor din alte centre universitare.

Pe aceeași temă

Intitulat „Nu Politizării Justiţiei!”, comunicatul SNSPA arată că profesorii "condamnă cu putere încercările repetate de subordonare politică a justiției și încălcările frecvente ale statului de drept și ale drepturilor omului din țara noastră".

„În acest sens, considerăm că înființarea unei Secții speciale de anchetare a magistraților cu un statut autonom față de Parchetul General, care și-a început activitatea cu o serie de acțiuni în interesul politicienilor de la Putere, reprezintă o clară amenințare la adresa statului de drept și democrației, aruncând o umbră de îndoială asupra valorilor europene asumate de România”, se mai arată în comunicat.

NU POLITIZĂRII JUSTIȚIEI!

Subsemnații, membri ai comunității universitare a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, ne manifestăm solidaritatea cu protestul magistraților și ne asociem colegilor din alte universități și centre universitare, condamnând cu putere încercările repetate de subordonare politică a justiției și încălcările frecvente ale statului de drept și ale drepturilor omului din țara noastră.

În acest sens, considerăm că înființarea unei Secții speciale de anchetare a magistraților cu un statut autonom față de Parchetul General, care și-a început activitatea cu o serie de acțiuni în interesul politicienilor de la Putere, reprezintă o clară amenințare la adresa statului de drept și democrației, aruncând o umbră de îndoială asupra valorilor europene asumate de România.

Deși nu considerăm că justiția ar fi singura problemă a României sau că sistemul actual de justiție ar funcționa ireproșabil, protestăm față de tentativele evidente ale actualei Puteri de a obține controlul politic asupra acestui sistem, care amintesc de perioada anterioară aderării României la Uniunea Europeană.

În final, această solidarizare a noastră cu cauza magistraților a căror activitate este bruiată de ingerințe politice se dorește și o invitație la reciprocitate, atunci când aceiași actori politici încalcă autonomia universitară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22