SNSPA verifică din nou condițiile în care a ajuns Cumpănașu să predea în cadrul școlii

Dora Vulcan | 26.09.2019

După ce inițial s-a spălat pe mâini, transmițând că Alexandru Cumpănașu e plătit prin fonduri europene, SNSPA a decis să facă o verificare mai serioasă a condițiilor în care acesta a ajuns să predea.

Pe aceeași temă

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a decis să verifice încă o dată legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănașu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica studiile absolvite de acesta, transmite instituția universitară într-un comunicat remis presei joi.

Instituția a precizat că Alexandru Cumpănașu, la angajare, a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.

„Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea domnului Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9).

Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare.

În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de SNSPA.

După izbucnirea scandalului legat de studiile lui Cumpănașu și calitatea sa de cadru didactic al SNSPA, unde predă fără să aibă o diplomă de licență, conducerea școlii a anunțat că acesta ”nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat” al instituției, fiind plătit ca expert într-un program cu fonduri europene, potrivit unui comunicat remis presei miercuri de conducerea instituției universitare.

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, a confirmat informațiile potrivit cărora nu a terminat o facultate în România, dar susține că Open University din Elveția, unde a studiat ultimii trei ani, este recunoscută chiar și la noi în țară. Reacția vine după ce, jurnaliștii mainnews.ro, au intrat în posesia CV-ului său, care arată că acesta nu a terminat nicio facultate și nu are diplomă de licență.

„Există universități în lumea aceasta care acceptă mastere profesionale și mastere educaționale. Eu am aplicat în Elveția, pentru că, sincer vă spun, după 20 de ani de politică externă pe care am făcut-o pe cont propriu, am considerat că este momentul să fac un master în leadership și managementul schimbării”, a spus Cumpănașu.

”Și când m-am înscris la această Universitate nu mi-a cerut nicio diplomă de licență, mi-a cerut ce am făcut până la vârsta asta, mi-au cerut doar experiența profesională din care să reiasă competență ridicată în alte domenii. Am aplicat, mi-a fost acceptată, anul acesta trebuia să îmi susțin lucrarea pentru a absolvi, însă, am intrat în nebunia de la Caracal cu nepoata mea și nu am putut să mi-o susțin”, a precizat candidatul la alegerile prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu a câștigat în ultimii ani, împreună cu soția sa, sute de mii de lei de la universități de prestigiu din România, deși el nu a absolvit nici o facultate, după cum arată declarația sa de avere făcută publică de Biroul Electoral Central și CV-ul publicat de jurnaliștii de la mainnews.ro. Mai mult, ca președinte al Coaliției Naționale pentru Modernicarea României, el îi avea în subordine pe rectorii acestor universități. De la SNSPA a câștigat 66.000 de lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22