Pe aceeași temă
12% declară că nu sunt hotărâți, rezultă dintr-un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro.
La întrebare ”Credeți că în viitor România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE sau în afara ei?”, 69% spun că România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE și doar 13% în afara ei.
Sondajul mai arată că liderii UE nu se bucură de multă încredere în rândul românilor. Cercetarea sociologică a fost realizată la câteva săptămâni după ultimul Eurobarometru, care indică o prăbușire a încrederii românilor în UE.
Totodată, 60% dintre cei intervievați spun că au mai degrabă o părere bună despre Uniunea Europeană, 8% foarte bună, mai degrabă proastă - 19% și foarte proastă - 2%.
Potrivit graficelor publicate în a noua ediție a eurobarometrului realizat de Parlamentul European, mai puțin de jumătate dintre români (46%) consideră că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun. Spre comparație, media europeană este de 62%.
Potrivit sondajului, în 2015 numărul românilor care spuneau că apartenența la UE este un lucru bun era mult mai mare, 68%, comparat cu media UE de la cea vreme, de 54%.
În general, bărbații cred că aderarea României la Uniunea Europeană este un lucru bun.
Totodată, tinerii au o părere mai bună despre UE, dar încrederea scade pe măsură ce vârsta crește. La tinerii cu vârste cuprinse între 15 – 24 de ani, imaginea UE este pozitivă în proporție de 55%, iar la grupa de vârstă 55 plus scade la 39%.
Potrivit graficelor publicate în a noua ediție a eurobarometrului realizat de Parlamentul European, încrederea românilor s-a prăbușit în pandemia Covid.