„Specialiștii” proiectului de țară lansat de AUR: politicieni și antreprenori controversați

L. G. | 06.09.2022

AUR a organizat marți o dezbatere intitulată „România. Țară eșuată?” care are drept scop realizarea unui proiect de țară. La discuții au participat reprezentanții ai unor partide și oameni de afaceri.

Pe aceeași temă

Partidul extremist AUR a organizat marți la Parlament o dezbatere cu tema „România. Țară eșuată?”, la care au participat reprezentanții unor partide neprlamentare, dar și reprezentanți din diferite sectoare de activitate. Obiectivul serie de conferințe AUR este realizarea unui proiect de țară, potrivit unui comunicat al partidului.

 Liderul AUR, George Simion, a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce este „o mişcare deschisă tuturor românilor pentru a reconstrui ţara".

"Noi suntem o formaţiune politică. Suntem o formaţiune politică pentru că acesta este cadrul democratic, legal, în care funcţionează România. Dacă acum cinci sau 10 ani multora dintre noi, cei care formează astăzi AUR, ne-ar fi spus cineva să facem parte dintr-un partid politic am fi respins categoric această idee. În mod normal, şi ce am văzut până în prezent, partidele politice au contribuit decisiv la starea actuală a României (...). Preşedintele Iohannis a spus că este o ţară eşuată cea condusă de el de 8 ani încoace", a spus Simion, la o dezbatere organizată de AUR la Camera Deputaţilor.

El le-a cerut membrilor formaţiunii şi invitaţilor la dezbatere să nu privească AUR ca pe un partid politic, "ci ca pe o mişcare deschisă tuturor românilor de a reconstrui ţara".

"Ultimele noastre iniţiative, ultimele apeluri publice atât pentru candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi pentru formarea comisiilor de experţi, cât şi viitoarele candidaturi la nivel local şi naţional vin să întărească această idee. Nu pentru că din rândurile noastre nu am putea ocupa un cabinet de miniştri, nu pentru că pe formula consacrată deja de celelalte formaţiuni politice nu am fi putut şi noi să punem pile, relaţii, oameni care ne-au fost prezentaţi în aceşti doi ani de Parlament la conducerea ASF, ANRE, Apele Române şi altor instituţii. Avem nevoie de o schimbare de paradigmă. Până acum am reuşit să menţinem structura acestei formaţiuni politice liberă de orice sarcini, interne sau externe, liberă de presiuni din partea unor filiale sau din partea unor poli de putere, liberă de angajamente faţă de diferiţi sponsori din industria lemnului, din industria alimentară, din industria cazinourilor. Vrem să deschidem rândurile noastre către oameni specialişti",
a afirmat Simion.

El a menţionat că AUR analizează posibilitatea de a candida, împreună cu unele partide neparlamentare, sub forma unui bloc electoral comun la următoarele alegeri contra PSD şi PNL, iar la finalul lunii septembrie va prezenta un proiect de ţară.

Pe lângă liderii partidului – George Simion, Claudiu Târziu, Sorin Lavric și Marius Lulea, la dezbatere au luat cuvântul mai multe personaje controversate, prezentate drept specialiști.

Printre cei care au luat cuvântul la dezbaterea AUR se numără Gheorghe Piperea, Eugen Orlando Teodorovici, Radu Ghidău, Marian Cucșa, Cosmina Cerva, Norica Nicolai, Mohammad Murad, Dorin Iacob, Mugur Mihăiescu (Garcea), Dumitru Coarnă și Dumitru Danteș.

La dezbatere, George Simion a spus că a invitat și alți lideri de partide ne-parlamentare să facă parte dintr-un bloc politic „suveranist”, alături de AUR, la viitoarele alegeri.

  • Dorin Iacob. A fost mâna dreaptă și șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu, primul șef al SRI. A înființat alături de acesta un partid, care a fuzionat ulterior cu PD-ul condus pe atunci de Traian Băsescu.

  • Dumitru Coarnă. Fost șef de sindicat din Poliție, deputat independent după ce a fost exclus din PSD pentru că a făcut o vizită „de prietenie” la ambasada Rusiei, în plină invazie în Ucraina.

  • Gheorghe Piperea, avocat, s-a remarcat în ultimii ani prin atacuri constante la adresa Uniunii Europene și a companiilor multinaționale.

  • Eugen Orlando Teodorovici a fost una dintre figuri importante ale PSD în epoca Dragnea. A fost ministru al Finanțelor în guvernul Dăncilă. A atacat constant valorile europene.

  • Norica Nicolai a fost unul dintre ”stâlpii” partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE. Acum, ea nu mai are nici o funcție publică.

  • Marian Cucșa a fost deputat ALDE, fostul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu. Interesant este că el a votat în 2019 pentru instalarea guvernului Ludovic Orban, deși, teoretic, era în opoziție față de PNL.

  • Mohammad Murad, om de afaceri libanez, venit în România în perioada comunistă pentru a studia Medicina, mai întâi la Iași, apoi în București. Revoluția l-a prins medic la Spitalul ”Colentina” și imediat după schimbarea regimului politic, Murad a început mici afaceri, prima dintre acestea fiind o terasă deschisă în Regie. În 1992 a deschis lanțul de fast-food Springtime, care s-a bucurat rapid de succes la vremea respectivă. Acum e activ în turism, dar a candidat fără succes pentru primăria Mangalia.

  • Mugur Mihăiescu, cunoscut drept interpret al personajului Garcea din scenetele Vacanța Mare. E patron de restaurante și fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai măsurilor de protecție luate în pandemie. Ae un discurs anti-occidental virulent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22