Pe aceeași temă
Concret, in martie 2013, ANI a constatat ca Steluța Gustică Cătăniciu a fost in conflict de interese administrativ când a ocupat funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca (2008-2012), întrucât a acordat asistență juridică unei firme aflate în proces cu municipalitatea.
Curtea de Apel Cluj (30 decembrie 2013) si Inalta Curte (24 noiembrie 2015) au respins solicitarile Stelutei Cataniciu de anulare a raportului ANI. In martie 2017, Inalta Curte a respins contestatia in anulare, cale de atac extraordinara, formulata de deputatul Steluta Cataniciu. A urmat procesul la CEDO.
Steluta Cataniciu este membra ALDE in comisia speciala parlamentara de schimbare a Legilor Justitiei, unde in momentul de fata, alaturi de Florin Iordache, se evidențiază la amputarea Codurilor Penale. De asemenea, Cătăniciu este una dintre prezențele obișnuite în platourile televiziunilor de casă, Antena 3 și RTV.
Potrivit deciziei CEDO, publicata astazi pe site-ul institutiei, Cataniciu s-a plans de durata procedurii administrative si de faptul ca instantele care au judecat-o nu ar fi fost independente, deoarece ar fi acceptat concluziile ANI.
Parlamentarul a mai acuzat ca jurisprudenta instantelor nu este constanta in aceste cazuri si ca instantele au ignorat decizile CCR.
Nu in ultimul rand, Cataniciu a explicat magistratilor europeni ca reflectarea in mass-media a cazului ei i-a afectat serios imaginea si viata de familie. De asemenea, ea s-a plans de continutul comunicatelor de presa ale ANI.
"Declara cererea ca fiind inadmisibila", a fost concluzia CEDO, dupa ce a analizat dosarul depus de parlamentarul ALDE.