Tariceanu, nou atac la adresa Justitiei: Incepe sa se instaleze o atmosfera de teroare, ca in anii 50

M. B. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat joi seara, la Antena 3, un nou atac dur la adresa justiției, declarând că există semne clare de derapaje democratice și că începe să se instaleze o atmosferă de teroare.

 

Vorbind despre relaţia dintre Legislativ şi justiţie, Tăriceanu a declarat: „Începe să se instaleze o atmosferă de teroare, care seamănă cu ceea ce exista în România în anii ’50-’60. Am senzația, în aceste zile, că Parlamentul pare sub asediu. Parlamentul este o instituţie care s-a erodat în timp, după 1990. Se vede acest lucru în sondaje. Vina îi aparţine, într-o măsură pe care nu pot s-o cuantific exact. Decredibilizarea Parlamentului este şi rezultatul atacurilor permanente a fostului preşedinte şi nu numai”, a spus Tăriceanu, citat de psnews.ro.

 

Tăriceanu este nemulțumit fiindcă în opinia publicului Parlamentul este vinovat, iar DNA are mereu dreptate. Politicianul a subliniat că nu există persoane sau instituţii infailibile, dovadă fiind cazul Marianei Rarinca, supusă, în opinia lui, la „abuzuri” din partea preşedintelui ICCJ „şi, probabil, şi a DNA”.

 

„România, în ultimii ani, este campioană între ţările Europei în numărul de procese pierdute la CEDO de statul român în faţa cetăţenilor. Aceasta demonstrează că justiţia nu este infailibilă, că se fac greşeli. Nu există mecanismul de protecţie internă care să funcţioneze”, a comentat preşedintele Senatului.

 

Tăriceanu a mai vorbit și despre „atacurile” CSM la adresa unor declaraţii făcute de politicieni, precum şi cele ale Liviei Stanciu (şefa ICCJ) împotriva Parlamentului.

 

Sunt aprecieri total deplasate. Doamna Stanciu nu ştie legea şi Constituţia? Nu este clar că deciziile politice ale Guvernului nu pot să fie cenzurate de procuratură, de justiţie? Aceasta este o graniţă care în nicio ţară democratică nu se trece. Când vorbim de conflict de interese la nivelul premierului, nu ştim că deciziile politice referitoare la numirea unui ministru nu intră sub incidenţa justiţiei? a detaliat Tăriceanu.

 

În optica liderului PLR, dacă ar fi vorba de corupţie sau alte fapte penale, premierul, membrii Guvernului şi parlamentarii sunt răspunzători în faţa justiţiei.

 

„Deciziile politice ale Guvernului sunt sancţionate numai de cetăţeni, nu de justiţie. Nu cred că tot timpul greşeşte Parlamentul şi că DNA este Dumnezeu pe Pământ, căruia trebuie să ne închinăm”, a mai spus Tăriceanu, întrebându-se dacă nu cumva acţiunile din ultima vreme au resorturi politice în spate.

 

"În acest ritm, am putea ajunge ca DNA să pună și Guvernul și Parlamentul pe care-l dorește", a mai spus Tăriceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22