Theodor Paleologu: Exprimarea ministrului Educaţiei, troglodită într-un mod continuat

E.b. | 31.01.2018

Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, a spus, la RFI, că apologia plagiatului este absolut scandaloasă. El critică atât greşelile gramaticale ale lui Valentin Popa, ministrului Educaţiei (foto), cât şi declaraţiile acestuia privind plagiatul.

SHARE 4

Pe aceeași temă

   

Valentin Popa (foto), noul ministru al Educaţiei, a afirmat la audierile din comisiile parlamentare că au existat progrese în învăţământ şi că e păcat să scoatem în evidenţă „elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele”. De asemenea, Valentin Popa susţine că termenul „pamblică” folosit de el în spaţiul public este un regionalism din Moldova.

 

Theodor Paleologu taxează, laRFI, declaraţiile noului ministru al Educaţiei: „Pamblica o mai putem trece cu vederea. Partea proastă este că exprimarea noului ministru este troglodită într-un mod continuat, nu sunt nişte greşeli izolate, datorate emoţiei. Foarte gravă este de fapt apologia plagiatului. Este absolut scandalos. Unii dintre rectorii care au semnat pentru noul ministru al Educaţiei sunt ei înşişi acuzaţi de plagiat. Asta este extrem de grav, apologia plagiatului făcută de noul ministru. Nu că ar fi mai rău decât precedentul. Să nu uităm că Liviu Pop s-a dedat unor josnicii fără nume, pentru a masca plagiatul lui Victor Ponta în 2012. Deci la urma urmei e din lac în puţ, suntem între miniştri comparabili”.

 

Fostul ministru al Culturii îi critică de asemenea pe rectorii care au semnat o scrisoare de susţinere a noului ministru al Educaţiei, un lucru „de o tristeţe infinită”, în opinia sa: „Ce mi se pare cel mai trist şi dezgustător este atitudinea rectorilor de la 30-45 de universităţi din ţară şi modul în care este redactată acea scrisoare trimisă nu se ştie către cine. Asta mi se pare cel mai grav, de fapt, că nu mai e vorba aici de PSD, e vorba de decăderea totală a învăţământului superior românesc. Nişte rectori se pretează la o asemenea josnicie şi platitudine. Asta într-adevăr este dezastruos şi arată în ce hal a ajuns învăţământul superior românesc, în ce faliment moral şi academic (...). Mie mi se pare că această scrisoare a rectorilor este de o tristeţe infinită în privinţa învăţământului în România şi a viitorului acestei ţări”.

  
 
 

Comentarii 4

emil - 01-31-2018

Theodor Paleologu inca mai saliveaza dupa pleasca Basescu..

Răspunde

?????? - 01-31-2018

Probabil nici celebra doamnă Elena Udrea nu s-ar fi putut exprima mai concis și mai evident, la o astfel de afirmație, probabil, nici dacă domnul Paleologu jr., l-ar fi "dovedit", conceptual și intelectual, chiar și pe Traian Băsescu ?

Răspunde

Isoscel - 01-31-2018

Am scris si eu despre rectorii care au semnat acea sustinere de gasca . Atunci erau doar 30, intre timp au ajuns la 45 , desi din spusele lui Dragnea ar fi doar 44 de universitati , poate chiar o fi aparut prin OUG o noua institutie de "invatamant superior" ! Dar ce voiam sa adaug, in sensul unei afirmatii a domnului Paleologu, as aduce aminte ca rectorita universitatii din Arad este o campioana a plagiatelor . Si cu siguranta intre cei care au semnat mai sunt multi cu asemeanea activitate "stiintifica". Amintesc ca in comentariul meu la care fac referinta, scriam ca in CV-ul d-lui minsiytru V.Popa lipseste etapa conferentiar, lipseste conducatorul de doctorat, si, in context, ar fi foarte important sa-i stim si doctoranzii sau macar numarul acestora. Si inca ceva in legatura cu scuza ca nu vorbeste "ca un profesor de limba romana" dar este un mare specilist in domeniul automatuizari si calculatoare: si-a sustinut doctoratul la peste zece ani de la absolvirea facultatii ! Nu este o dovada ca a fost un student eminent . Mi se pare ca a asteptat "revolutia doctoratelor " ca sa-si ia si dansul o diploma, la fel de simplu ca un certificat de revolutionar ! Ma bucura declartia domnului Paleologu. Mai este reactia categorica a profesorului Mircea Dumitru, fost ministru al Educatiei. As dori o lista de asemenea reactii macar la fel de mare ca si cea a sustinatorului trogloditului.

Răspunde

FLORIAN D. MIREA - 01-31-2018

Plagiatul isi are originile in transformarea scolii in fabrica de absolventi cu diplome. Plagiatul incepe din clasa I, unde, din inalte indicatii directoriale si de la Inspectoratul Scolar, se tolereaza (ba chiar incurajeaza) copiatul, care este prima forma de furt in sistemul de invatamant. Profesorii care isi fac datoria, lasand corigenti si repetenti pe elevii incapabili intelectual si puturosi in cel mai inalt grad, sunt discreditati si marginalizati. Iar de la copiat si plagiat, furtul devine coruptie in viata publica, in afaceri, in politica, in toate.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22