Pe aceeași temă
Deputatul PNL Theodor Paleologu a declarat luni, într-un interviu acordat RFI România, că este absolut inacceptabilă mărirea salariilor deputaților fără ca numărul acestora să se reducă la 300, așa cum au votat alegătorii la referendumul din 2009.
"E total deplasată această discuție (despre mărirea salariilor parlamentarilor — n.r.). Am putea, într-adevăr, discuta despre creșterea salariilor deputaților dacă ei ar fi 300, așa cum ne-a cerut poporul român. Eu nu invoc adesea voința poporului român, dar de data asta chiar e cazul să o facem. Adică este inadmisibil! Menținem Parlamentul la un număr mult prea mare de deputați și în plus de asta vrem să ne și mărim salariile, să le dublăm. Este absolut inacceptabil!", a afirmat Paleologu la RFI.
Indemnizația unui deputat român este mult mai mică decât o indemnizație de deputat francez, dar parlamentarii români "chiar nu merită mai mult" și chiar și actuala indemnizație este prea mare pentru cât de puțin fac aceștia, a mai spus Paleologu.
"Se poate avea în vedere, eventual, o creștere a indemnizațiilor deputaților, dar cu condiția ca numărul lor să fie redus la 300, așa cum ne-a cerut referendumul pe care îl avem cu toții în amintire. Dacă nu se satisface această condiție, este o măgărie fără seamăn", a precizat deputatul liberal.
Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus s-a pronunțat și el, luni, împotriva creșterii indemnizațiior pentru parlamentari, o măsură pe care a catalogat-o drept „oribilă”.
"Vreau sa va spun ca atunci cand s-au dat acele pensii nesimtite eu nu mai eram in Parlament. Daca eram votam impotriva. Iar eu intr-un an si ceva cat am luat am dat pensiia aceasta in plus care imi venea unor oamenii din jurul meu nevoiasi. Socotesc ca suntem destul de bine platiti ca sa nu ne majoram dincolo de nevoi indemnizatiile", a declarat Mircea Ionescu Quintus.