UMF Iasi: 38 de tineri au ajuns studenti dupa marirea nejustificata a notelor de admitere

I. P. | 28.10.2015

UMF a mărit nejustificat mediile de admitere a 94 de tineri, dintre care 38 au reușit să se și înmatriculeze înainte să înceapă ancheta care a stopat procesul de admiterea la această facultate, scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

De asemenea, 18 studenţi din cei 94 care fuseseră admişi în urma unor măriri nejustificate ale punctajelor se regăsesc şi pe lista finală de la UMF Iaşi, întocmită după reevaluarea dosarelor.

 

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași au precizat că, în urma comparării listelor de studenţi obținute după reevaluare cu cele inițiale, există 18 studenți ale căror punctaje au fost inițial modificate "din pix" şi care se regăsesc și pe listele finale.

 

Pe de altă parte, Universitatea va deschide procese civile, în contencios administrativ, împotriva celor 38 de studenți care au fost înmatriculați după măriri nejustificate ale punctajelor și care au apucat să se înmatriculeze înainte să fie sistat procesul de admitere, iar după reevaluare nu se regăsesc pe listele finale.

 

"Cei 94 nu reușiseră cu toții să se înmatriculeze, acesta este marele merit al opririi la timp al admiterii”, au declarat surse din UMF Iaşi.

 

***

 

UMF Iasi a mai fost zguduita de scandaluri, universitatea refuzand sa puna in aplicare o decizie a instantei prin care rectorul Vasile Astarastoae a fost gasit in conflict de interese.

 

DNA a dispus in februarie inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu in cazul refuzului conducerii UMF Iasi de a dispune demisia lui Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, institutie implicata in ultima perioada in mai multe cazuri de coruptie si abuz in serviciu. 

 

CITITI SI: ANI va solicita REVOCAREA lui Vasile Astarastoae din fruntea Colegiului Medicilor si a UMF Iasi, dupa ce ICCJ l-a CONDAMNAT DEFINITIV pentru conflict de interese


Conducerea UMF Iasi a refuzat sa puna in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care, in iulie 2014, se stabilea definitiv ca Vasile Astarastoae a fost in conflict de interese, angajandu-se pe sine si pe fiica sa in mai multe proiecte europene derulate chiar de institutiile pe care le conducea.
 

Desi Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Vasile Astarastoae din functia de rector al UMF Iasi, la 8 luni de la decizia celei mai inalte instante judecatoresti din Romania Vasile Astarastoae se afla inca in functia de rector.
 

In octombrie 2014, membrii senatului UMF Iasi au fost amendati cu cate 2000 de lei pentru ca au refuzat sa puna in aplicare decizia instantei. Senatul a decis doar retragerea calitatii de ordonator principal de credite detinuta de Vasile Astarastoae.
 

Conducerea UMF Iasi a refuzat aplicarea deciziei celei mai inalte instante din Romania deoarece considera ca, potrivit legislatiei in vigoare, functiile detinute de Vasile Astarastoae nu au caracter de functie publica, astfel ca nu li se poate aplica regimul conflictului de interese. Un membru al Senatului UMF Iasi a declarat pentru HotNews ca deciziile din Senat nu sunt luate la nivel individual, acestea avand caracter colectiv.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22