USR nu o suspendă pe Clotilde Armand din partid: Nu are dosar penal; ANI a mai dat-o în bară

L. G. | 08.11.2022

Șeful USR, Cătălin Drulă, a declarat că nu o va suspenda din calitatea de membru pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 acuzată de ANI de incompatibilitate.

Pe aceeași temă

Întrebat la RFI dacă Armand va fi suspendată, Drulă a spus: ”Nu. Nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală. ANI a dat-o în bară cu foarte multe astfel de acțiuni. Cea mai cunoscută e cea împotriva președintelui Iohannis în campania electorală din 2014, iar Iohannis a câștigat definitiv în instanță”.

El a mai spus că ”între timp s-a lămurit prin lege că astfel de numiri sunt legale, se permite primarilor să fie manageri de proiecte pe fonduri europene, chiar în ghidurile fondurilor UE e prevăzut acest lucru. Probabil că a vrut să coordoneze activitatea anticorupție. Apropo, sesizarea a fost făcută de fostul primar Tudorache de la PSD, inculpat într-un dosar cu prejudiciu de peste 900 de milioane de lei, ca să facem o comparație între cele două prejudicii”.

Drulă a criticat Agenția Națională de Integritate, spunând că ”pentru mine sunt semne mari de întrebare legate de cum funcționează ANI și alte instituții precum DLAF, care i-a murdărit numele lui Dan Barna. Eu cred că ANI nu ar trebui să se uite la 3.000 de lei pe lună, ci să se uite la multele milioane de lei inexplicabile din averea ministrului Alexandru Rafila, care nu a lucrat decât la stat. Am foarte mari semne de întrebare asupra ANI, inclusiv în acest caz. Am încredere că se vor clarifica aceste lucruri”.

Agenția Națională de Integritate a acuzat-o luni pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22