Pe aceeași temă
Întrebat la RFI dacă Armand va fi suspendată, Drulă a spus: ”Nu. Nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală. ANI a dat-o în bară cu foarte multe astfel de acțiuni. Cea mai cunoscută e cea împotriva președintelui Iohannis în campania electorală din 2014, iar Iohannis a câștigat definitiv în instanță”.
El a mai spus că ”între timp s-a lămurit prin lege că astfel de numiri sunt legale, se permite primarilor să fie manageri de proiecte pe fonduri europene, chiar în ghidurile fondurilor UE e prevăzut acest lucru. Probabil că a vrut să coordoneze activitatea anticorupție. Apropo, sesizarea a fost făcută de fostul primar Tudorache de la PSD, inculpat într-un dosar cu prejudiciu de peste 900 de milioane de lei, ca să facem o comparație între cele două prejudicii”.
Drulă a criticat Agenția Națională de Integritate, spunând că ”pentru mine sunt semne mari de întrebare legate de cum funcționează ANI și alte instituții precum DLAF, care i-a murdărit numele lui Dan Barna. Eu cred că ANI nu ar trebui să se uite la 3.000 de lei pe lună, ci să se uite la multele milioane de lei inexplicabile din averea ministrului Alexandru Rafila, care nu a lucrat decât la stat. Am foarte mari semne de întrebare asupra ANI, inclusiv în acest caz. Am încredere că se vor clarifica aceste lucruri”.
Agenția Națională de Integritate a acuzat-o luni pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.
„În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei”, se arată în comunicatul transmis de ANI.