Victor PONTA despre NEGOCIERILE cu FMI - Comisia Europeana - Banca Mondiala: Romania NU MAI ARE NEVOIE de un nou ACORD. Pozitiile cele mai DIFICILE, mai RIGIDE, sunt ale Comisiei Europene, nu ale FMI

P.c. | 08.12.2014

SHARE 2

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat intr-un interviu pentru Realitatea.net ca Romania nu mai are nevoie de un nou acord cu FMI - Comisia Europeana - Banca Mondiala dupa expirarea celui in vigoare pana in martie. Ponta a mai spus ca pozitiile cele mai dire in negocieri apartin Comisiei Europene si nu FMI, relateaza Hotnews.


Reamintim ca Executivul si troica de finantatori internationali s-a contrat in ultimele zile pe tema deficitului bugetar pentru 2015, potrivit informatiilor facute publice de ministrul Bugetului, Darius Vilcov.
 

Declaratia completa a lui Victor Ponta despre relatia cu FMI si Comisia Europeana:

 

"Cu FMI lucrurile stau în felul următor. Se încheie acordul în 2015, nu mai avem nevoie de un nou acord pentru că chiar suntem o economie mult mai solidă și fiscal-bugetar stăm foarte bine. Din ce în ce mai mult, pozițiile cele mai dificile, mai rigide, sunt ale Comisiei Europene nu ale FMI. Or Comisia Europeană rămâne după ce nu mai avem acordul, iar ceea ce pe mine mă deranjează și cred că e o mare slăbiciune a României care poate fi îndreptată din ianuarie este faptul că noi nu avem nicio influență pe plan european. Adică Franța face deficit 4.7, face la anul 4.8. Polonia în faimosul MTO și-a făcut restructurarea deficitului pe o perioadă mult mai lungă decât România deși sunt mai puternici economic. 

 

CITITI SI: Reprezentantii FMI, la sediul GUVERNULUI, pentru discutii cu Victor PONTA si ministrii FINANTELOR si BUGETULUI. PONTA: Nu vom accepta niciun fel de DEFICIT mai jos de 1,4

 

Noi nu am existat și nu existăm nici azi.  Dintr- uriașă slăbiciune. Eu nu stau la masă. De fiecare dată mi-am sunat prietenii premieri să-i întreb ce s-a discutat la Consiliul European. Vă dau un exemplu. Cred că acum pe 17-18 e Consiliu. Se discută lucruri importante: faimosul plan al lui Junker, cu 300 de miliarde, care nu există deocamdată, se discută problema de ce unora le dai voie nu să iasă din MTO, ci să iasă din 3%. Noi suntem pe locul doi după Germania, la reducerea deficitului. Pe 17-18 nu o să fie nici președintele Iohannis, nici eu care trebuie să aplic. O să fie un domn care de acolo pleacă direct acasă. Noi suntem țara cea mai divizată pe plan european. Nu am fost niciodată uniți".

 

Comentarii 2

kerberus - 12-08-2014

fibonacci. insiruie in alta parte! n-am nici o simpatie cu samavolnicii ocupanti ai zonei stanga, dar aici, esti chiar necompetent!

Răspunde

Fibonacci - 12-08-2014

Acest neispravit impertinent nu se jeneza sa dea mereu vina pe altii, CE, Traian Basescu, desi este clar pentru toata lumea normala si cinstita ca vina ii apartine in totalitate. Fara pomenile electorale pe care le-a facut si le-a priomis, se putea junge la o intelegere cu un deficit intermediar (1-1.2).Probabil ca un guvern Ponta, oricat de remaniat ar fi acela, nu va mai rezista mult. Dar necazul este ca pentru cei care vor veni nu va fi deloc usor de reparat ce au stricat acesti incompetenti si iresponsabili.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22