Pe aceeași temă
”Nu am văzut nicio listă şi nu fac comentarii la comentarii. Aveţi destui comentatori. Vom lua o decizie, cum am stabilit, când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu, adică în seara aceasta”, a spus Viorel Ilie, întrebat de jurnalişti dacă se află pe lista cu miniştrii remaniabili a premierului Mihai Tudose.
Chestionat în continuare dacă este dispus să renunţe la mandatul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie a răspuns: ”Desigur!”, conform News.ro.
***************
Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a declarat, marţi, după o şedinţă a conducerii partidului, desfăşurată în absenţa preşedintelui acestuia Călin Popescu Tăriceanu, că ALDE nu îşi retrage din Executiv ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care, conform declaraţiei premierului Mihai Tudose, este remaniabil având în vedere problemele sale în justiţie.
Întrebat despre o eventuală remaniere, Varujan a declarat: "Noi cu PSD nu am avut o astfel de discuţie. (...) Orice remaniere trebuie făcută prin consultarea coaliţiei".
La insistenţele reporterilor, Vosganian a subliniat că dacă prim-ministrul vine şi îşi prezintă argumentele în favoarea remanierii unor miniştri, aceste pot fi discutate.
Vosganian a subliniat că dacă, totuşi, premierul Mihai Tudose îl va demite pe ministrul Viorel Ilie, atunci şeful Guvernului este cel care îşi doreşte ruperea coaliţiei.
Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".
Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.
Pe 3 octombrie, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului ALDE Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, confirmând decizia luată în urmă cu o săptămână de Comisia juridică.
DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.
Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.