Post-restant

Două săptămâni de iarnă am avut și noi și am închis școlile de trei ori. Speriată, Firea a explicat că „nu vrea să-i expună pe copii unor fenomene extreme“.

Tia Serbanescu 27.03.2018

De același autor

Cum ar fi harababura din învățământ și violența din școli. Dar cum cine nu muncește nu greșește, Firea e prima în sondajele cu prezidențiabili, unde e mult peste Dragnea.

 

Chiar și greoiul Tăriceanu e peste Dragnea, care a ajuns la fundul sondajului. Un fenomen extrem se petrece cu liderul PSD, care e izolat în UE și ignorat în SUA. Dragnea trebuia să plece în America, dar întrucât gazdele nu i-au asigurat primiri decât la bucătăria din spate, a renunțat la vizită. Nu e greu de presupus ce i-a spus Dragnea premierului său după acest eșec: Dăncilo, am ajuns la concluzia că toate statele sunt paralele, așa că vezi ce faci cu scrisoarea aia de la Bruxelles din 2012, poate iese ceva scandal să mai uite lumea de necazuri. Scrisoarea din 2012, adresată ministrului Justiției, a fost redescoperită, reevaluată și reinterpretată într-o adaptare pentru televiziune la un post-restant, unde a fost prezentată ca „lista neagră“ de la CE care ne dictează pe cine să anchetăm. Le-au trebuit șase ani ca să-și dea seama de asta. Dar așa e datina la ei: gândesc încet și greșesc repede. De fapt, scrisoarea ținea de MCV, iar CE se interesa de stadiul unor procese de mare corupție (Năstase, Voiculescu, Becali, Cătălin Voicu și alți îngerași) pentru a evalua activitatea DNA și eficiența luptei anticorupție. Nu era nicio intervenție în justiție. De altfel, și atunci tot PSD era la putere. Acum ce și-au zis? Hai, că s-a schimbat contextul și mai dăm o lovitură imperialismului. Ascultătoare, Dăncilă i-a trimis lui Juncker o scrisoare întrebându-l dacă mai sunt asemenea scrisori „total nepotrivite“ (la noi nu cazurile de corupție sunt nepotrivite, ci întrebările despre ele) și dacă „își asumă“ textul oficial. Întrebări stupide.

 

Cel puțin așa par astăzi. Dar cine știe cum va fi citită epistola lui Dăncilă pentru europeni peste șase ani? Poate că o altă televiziune va descoperi acolo o listă albă pentru zile negre. De coloribus disputandum. Adevărul e însă că Dăncilă nu putea să-l refuze pe Dragnea: a rugat-o omul să semneze scrisoarea și s-o pună la poștă și asta a făcut. Dorința lui Daddy e lege în guvern. Și cum Dăncilă se ocupă de problemele lui Dragnea, și nu de guvernare, dânsa a cerut și desecretizarea protocoalelor SRI-DNA. N-au decât! Numai că nu acolo se ascund păcatele SRI, ci în participarea cu acoperiții săi (vechi și noi) la descompunerea economiei și crearea elitei corupției: în fond, mai toate gulerele albe din top provin din servicii. Intenția PSD nu este însă de a afla asemenea lucruri, ci de a acuza interceptările SRI din dosarele DNA. Dar cum altfel să-i prinzi pe nemernici? Asemenea protocoale nici nu sunt o invenție românească; sunt o rețetă americană. Rezumând concepția PSD despre lume și viață, rezultă că înregistrările SRI (cu mandat) din dosarele de corupție sunt rele, înregistrările corupților (Vlad Cosma, Ghiță, Izaura Mondialu’) sunt bune, iar înregistrările politicienilor care șantajează și promovează sunt chiar benefice. Cică în 2016 o firmă străină (Cambridge Analytica), specializată în manipularea alegerilor prin fake news, a lucrat pentru PSD, iar filiala sa din București e condusă de Peter Imre, ginerele lui Meleșcanu. Oare cum se salută cei doi când se întâlnesc la sediu: Să trăiți! sau Fake you!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22