De același autor
Cine poate crede că Ponta va reforma PSD sau că PSD poate să fie reformat? Că ambii, lider și partid, chiar vor asta?
Victor Ponta face eforturi eroice să se reinventeze, vrea să renască din cenușa eșecului ca o divă ieșită de pe afiș, căreia impresarul i-a făcut rost de un ultim și crucial rol. E dispus să-i „calce pe cap” pe baronii penali cărora până mai ieri le promitea eliberarea de sub tirania justiției băsiste, se leapădă nu doar de prietenul mogul Ghiță, care, vezi doamne, a început să-i dăuneze la imagine și program, dar și de o întreagă filosofie și retorică. Pozează în reformist sadea, se încruntă amenințător la corupții pe care i-a cocoloșit prin biroul oval și pentru care anunță „toleranță zero”, se dă luptător cu „frăția mafiilor” și cu stafia comunistă pe care a descoperit-o bântuind între tururi. Nu mai înjură și insultă opoziția, ba din contră, zdrăngăne la mandolină pe sub geamurile „lucrului” numit Iohannis, căruia îi cere consens și dialog. Și-ar da demisia, dar crucea interesului național îl trage la loc în scaunul de la Victoria. Până și pentru sindromul Băsescu se vede treaba că a găsit tratament, nu-l mai amenință cu pușcăria, gândindu-se ca nu cumva să ia el primul drumul DNA-ului pe chestia votului în diaspora. De sub vesta tricotată de revoluționar și noul look de băiat serios se întrezărește din când în când, scăpat de sub control, arogantul și tupeistul. În timp ce își rostește discursul despre povara guvernării și remaniere, pare că face șmecherește cu ochiul. Are și de ce.
Știe că totul nu e decât o cacealma, o altă stratagemă menită să-i salveze pielea și să mai ridice presiunea de pe partid. Cine poate crede că Ponta va reforma PSD sau că PSD poate să fie reformat? Că ambii, lider și partid, chiar vor asta? Ce ar fi PSD fără rețeaua de baroni și clienți, fără politizarea până în ultimul cotlon, fără milioanele strânse pe spezele bugetului de stat? Nimic. E o iluzie să ne imaginăm că, zguduit de eșec, de perspectiva sumbră a unor alți ani de opoziție, PSD va accepta să-și dinamiteze însăși esența, miezul tare, mai mult, că îl va lăsa pe marele și inegalabilul perdant al alegerilor să o facă. Problema acestui partid este una structurală. Ponta și Dragnea, baronii, parlamentarii și zecile de corupți strânși pe capete de DNA doar o personalizează, îi dau chip și nume. Sub ei foșgăie o viermuială care cuprinde peste 70% din PSD. Niciun proiect de reformă, cu atât mai puțin unul venind din partea capilor rețelei, nu va putea rezolva problema de fond. Într-un singur punct are dreptate Ponta: cu sau fără el, PSD va pierde multe alegeri de acum înainte, dacă nu face o schimbare profundă.
Dar e greu, dacă nu imposibil, să-i acorzi lui Ponta și celor din jurul lui fie și cea mai mică umbră de bună-credință, după tot ceea ce au făcut în cei peste doi ani de când se află la putere, după hidoșenia campaniei electorale; nici măcar acum nu-și recunosc intenția vinovată în blocarea dreptului de vot în diaspora, susținând că au fost simple „greșeli administrative”. Ceea ce auzim zilele acestea e doar glasul disperării.
Ponta vorbește despre modificarea Statutului, în așa fel încât corupții să fie dați afară dacă sunt puși sub urmărire penală sau trimiși în judecată. A făcut o primă demonstrație, propunând excluderea proaspătului arestat, președintele CJ Buzău, Cristinel Bigiu. Vestea proastă e că PSD mai are 15 șefi de CJ, 44 de primari și 23 de parlamentari cu probleme penale, asta nepunând la socoteală „plevușca” de prin administrația locală și centrală. Va accepta PSD excluderea tuturor? Mă îndoiesc. În paranteză fie spus, vă mai amintiți valul de batjocură venit dinspre liderii PSD, în frunte cu Ponta, referitor la Codul Etic al lui Macovei? În plus, reforma unui partid nu se reduce la eliminarea râioșilor, înseamnă mult mai mult.
Ponta și echipa sunt complet necredibili în așa-zisul demers de reformă, știu bine că baronimea, coruptă sau nu, le va lua gâtul (și pe bună dreptate, după un așa dezastru), încearcă doar să tragă de timp. Dar Ponta nu va rămâne pe drumuri. C-o fi fost aranjat în Dubai sau pe la vreun club de fițe autohton, e clar că Ghiță - care a avut revelația că „nu s-a simțit niciodată bine în PSD”, deși a stors la contracte cu statul cât pentru o viață de om -, îi pregătește deja lui Ponta un marsupiu în care să se refugieze. O „stângă sănătoasă și tânără”. Glumă mai sinistră n-am auzit. Puneți-l pe Ghiță să spună câteva propoziții despre social-democrație și o să vedeți că e la nivelul broșură de partid, formatul pentru SMS. Paradoxul este că însuși Ghiță admite că marea sa putere financiară și mediatică afectau imaginea PSD, dar aceleași argumente par să nu constituie un impediment pentru imaginea viitoarei construcții.
Norocul PSD e că alternativa, „Noul PNL”, în special vechea falangă liberală, e vraiște. Nu știu dacă președintele Klaus Iohannis este la curent cu așa-zisul guvern din umbră, dar dacă ar lectura lista apărută în presă cred că s-ar lua cu mâinile de cap. Pentru că nu e vorba doar de „umbra” unor personaje fetide (nu toate, evident, sunt și nume onorabile, dar cam puține), de niscaiva cărători de serviete, ci chiar de personajele de tristă amintire în carne și oase. Câteva nume cu nimic mai breze decât ceea ce vedem acum la PSD: Marian Petrache - la Dezvoltare Regională, Gheorghe Ștefan (Pinalti), două dosare penale – la Agricultură, Dobre și Igaș – la Interne, Teodor Athanasiu – la Apărare și, țineți-vă bine, Eugen Nicolăescu – la Sănătate, că tot a ratat vreo două reforme. Guvern din umbră sau doar „grup de lucru”, cum spune Cătălin Predoiu, e moartea speranțelor din 16 noiembrie. Nu în PNL, că nu aici a fost investiția, ci în Iohannis.
P.S. Mi-a atras atentia un cititor ca Gheorghe Stefan nu e faimosul Pinalti, ci un alt domn cu acelasi nume. Bine-ar fi sa fie asa! Despre Ghe. Stefan 2 nu stiu nimic.
Comentarii 25
Josef Svejk - 12-14-2014
PSD e intr-adevar nereformanil. Insa zvarcolelile disperate ale lui Ponta pot avea si efecte benefice: Cel mai probabil ca partidul va trage apa dupa Pinocchio cu prima ocazie. Autoarea presupune ca Ghita pregateste alternativa PSD-ului in forma unei noi tarabe de stanga destinate tinerilor. Ma indoiesc ca e asa. Asta implica investitii ample, timp indelungat si rezultate discutabile. Aia vor sa se distreze pe banii lui Ghita, iar Ghita vrea sa faca parale nu sa decarteze. Apoi mai e exemplul nefericit al lui Voiculescu, care pe multi i-a ghiftuit ani la rand si tot la zdup a ajuns. S-ar putea sa incerce ceva cu PSD 2.0, dar nu va merge prea departe, pentru ca e mult mai simplu, mai rapid si mai profitabil sa se intoarca sa linga entuziast ceea ce a scuipat, cu conditia sa nu fie in turma moflujilor ci in haida carnasierilor. Apoi postul sau de televiziune ramane orientat in mod consecvent pe tampirea pensionarimii si nu prezinta nici un fel de atractie pentru cineva sub 50 de ani si cu niste resturi de creier intre urechi. Cred deci ca bunul Ghita isi pregateste revenirea in PSD de partea celui ce-l va zvarli in neant pe Ponta. De altfel sunt convins ca chiar el i-a pus-o lui Ponta. Nu-mi pot imagina nici o clipa ca scurgerile despre chiolhanurile lui Dottore in Emirate n-ar fi pornit de al ei. Aastialalti, cu Johannis cu tot, nu valoreaza nici ei la duzina mai mult de o ceapa degerata. Ca sa folosesc butada unui amic: Nu sunt mai buni ca PSD-ul, ci doar PSD-ul e cu ceva mai rau ca ei. Dar asta e OK. Pentru moment singurul lucru cu adevarat important este incurajarea procesului de autodistrugere a PSD. Dupa aia mai vedem. Doamne iti multam ca am plecat din Romania...
Răspundenhcynrytf - 12-13-2014
Ca alegatoare sunt interesata să fie desfiintate judetele şi consiliile judetene, sa se desfiinteze primariile care nu se pot autofinanta si sa se reduca numarul de parlamentari la 250 si numarul de ministere. Partidele sa se constituie si cu trei membri/adeziuni, ca sa dispara impostorii psdnl.
Răspunderevista22fil - 12-12-2014
Azi, pe la ora 14.00, Ponta a dat reporterilor adunati ciorchine cateva informatii generale referitoare la calitatea exceptionala a bugetului pe 2015. Dupa ce si-a incheiat logoreea (auto-laudarosenia) ce parea ca nu se mai termina, cativa ziaristi i-au cerut cateva lamuriri asupra formidabilului buget. Ponta le-a raspuns taios, 'ca sa le fie clar' : 'acestea, pe care vi le-am prezentat, sunt liniile directoare precise pe care le-am dat celor pe care i-am insarcinat sa intocmeasca bugetul, ei lucreaza in acest moment., veti afla detalii cand voi prezenta bugetul in parlament!'. Si in acest caz, Viorel, cel ce insista ca nu are nimic cu comunismul, ii este complet necunoscut, tocmai a prelut 'procedura de lucru' a tovarasului Ceausescu : stralucitul conducator chema la el subordonati si le spunea intotdeauna acelas lucu :ascultati ce va spun, 'ca sa aiba un tovaras succes in tot ce face, trebue sa fie destept, sanatos si harnic : gata!, hai, treceti repede la treaba si aplicat detaliati aceste indicatii pretioase!' Asa procedeaza si 'succesorul Viorel'!
Răspunderevista22fil - 12-12-2014
Baza stiintifica a hartii ciosvartelor! Extras din titlul unui aricol aparut azi in presa : 'Lista segmentelor de autostrada care apar printre prioritatile Guvernului'. Harta ciosvartelor de autostrada, pornite fiecare (ciosvarta) aiurea, in toate partile, fara vreo legatura una cu alta, a fost conceputa de catre expertii in amagirea prostimii necuvantatoare, sa redea imagistica electronica a unor spirocheti care alearga, dezordonat, care incotro.
Răspunderevista22fil - 12-12-2014
Parjolul! PSD este azi, prin conducatorii sai actuali, un instrument de lucru la indemana unor borfasi care praduesc discretionar tara. Borfasii fac infinit mai mult decat sa se joace cu focul, ei parjolesc intreaga tara, cu 'pompierulDNA', cu tot. DNA este, spre nefericirea poporului, mult prea mic pentru un razboi (parjol) atat de mare. Incendiatorii isi fac treaba cu bestialitate, ca iesiti din minti. Poporul educat, de comunism, in mentalitatea ca 'tara este proprietatea comuna a tuturor', adica a nimanui ('in indiviziune', ziceau legile comuniste!), asista la lupta pompierului DNA cu focul, avand convingerea "legitima" a unor tutari care stiu, fiecare in parte, ca bunurile care ard nu le apartiin. Vreo cativa romani, de care nu s-a prins comunismul, au sarit sa ajute pompierii, inarmati cu galetuse, fiind considerati, de confratii lor,'niste aventurieri' care se amesteca unde nu le este treaba.
Răspunderevista22fil - 12-11-2014
Minciuna este unul dintre instrumentele de baza folosite de politicieni. Folosesc minciuna u numi inluptele dintre ei dar si (mai ales) in'lupta cu poporul, pe care il au de ademenit ca sa-i voteze. Atat succesele cat si scuzele (in cazul insucceselor) lor sunt intemeiate pe minciuni. Exemplul cel mai proeminent de mincinos patentat este Viorel. El spune ca a fost in Piata Universitatii in 1990, insista ca nu are nimic in comun cu comunismul si, in acelas timp, practica zi-de-zi metehnele comunismului. AStfel, edificator 100% este faptul ca si-a serbat ziua de nastere pe Stadionul National, unde a adus, cu autobuze, zeci de mii de aplaudaci purtatori mandri ai portretelor lui 1X1m, care ii racneau numele. Evenimentul avea loc cu cateva zile inainte de recentele alegeri. Nici Ceausescu nu-si organiza acest mod faraonic de a-si sarbatori ziua. Viorel a luat acest model de la coreenii de Nord. Tot asa, mincinosul Viorel, crezandu-se si smecher, de fapt un fariseu, afirma ca isi insuseste vina ca nu au putut vota romanii din diaspora, considerand ca si-a primit pedeapsa pentru aceasta gresala "strict politica" (nu penala!, zice el), pedeapsa constand in faptul ca nu a fost ales presedinte adica, daca, asigura conditii de votare, ar fi fost ales el presedinte.
Răspunderevista22fil - 12-11-2014
Ipocriti cum nu se dezmint niciodata, politicienii ofteaza fiindca vad sunt risipiti banii statului (ai poporului, inclusiv ai celui sarac, care plateste taxe si impozite). In fapt, cei mai multi politicieni fura banii statului, direct sau prin afaceri judicios ("legitim"!) ticluite (simularea licitatiilor, etc.). Ei fura si prin infiintarea, constitutional!, a unei infinitati de institutii care toaca banii statului, necontribuind cu nimic la mai buna functionare, la dezvoltarea acestuia. Un exemplu al acestui fel de furt este existenta, in paralel, a prefectului, ca reprezentant, in teritoriu, al guvernului (conduce o felie din tara) - numit de guvern ), si, totodata, a presedintelui 'consiliului judetean' (urmasul 'consiliului popular din comunism), cu o armata imensa de consilieri (alesi de poporul praduit!!) si de functionari. apropiati lor. Ipocritii interpreteaza, intr-un cor perfect armonizat, fara dirijor, aria 'depolitizarea tuturor institutiilor statului' (acestea sa fie alcatuite numai din profesionisti, intr-un numar minim, strict, strict necesar), dar ipocritii se infrupta, in acelas timp, din aceasta conducere duala a judetului. Inevitabil, apar frecusuri distructive intre cele doua organisme de conducere. Consiliul, in frunte cu tovarasul presedinte - toti alesi politic (numiti de partide!), este o armata de politruci, echivalenta a armatei de asesori populari care supravegheau politic, in comunism, desfasurarea proceselor in tribunale, "asigurau aplicarea liniei juste a partidului, aparau interesele clasei muncitoare". Daca politicienii au inteles mesajul dat de tineri (ca mentalitate, nu numai ca varsta!), de romanii din diaspora, la alegerile din 16 Noembrie, si inteleg sa se conformeze acestei decizii autentic populare, trebue sa desfiinteze acest paralelism al conducerii judetelor, sa mentina numai institutia prefectului, cu intregul aparat administrativ necesar, curatat de lenesi, de cei numiti prin PCR (proptele, cumetrii, relatii).
Răspunderevista22fil - 12-11-2014
Perenitatea asesorilor populari! Ipocriti cum nu se dezmint niciodata, politicienii ofteaza fiindca vad sunt risipiti banii statului (ai poporului, inclusiv ai celui sarac, care plateste taxe si impozite). In fapt, cei mai multi politicieni fura banii statului, direct sau prin afaceri judicios ("legitim"!) ticluite (simularea licitatiilor, etc.). Ei fura si prin infiintarea, constitutional!, a unei infinitati de institutii care toaca banii statului, necontribuind cu nimic la mai buna functionare, la dezvoltarea acestuia. Un exemplu al acestui fel de furt este existenta, in paralel, a prefectului, ca reprezentant, in teritoriu, al guvernului (conduce o felie din tara) - numit de guvern ), si, totodata, a presedintelui 'consiliului judetean' (urmasul 'consiliului popular din comunism), cu o armata imensa de consilieri (alesi de poporul praduit!!) si de functionari. apropiati lor. Ipocritii interpreteaza, intr-un cor perfect armonizat, fara dirijor, aria 'depolitizarea tuturor institutiilor statului' (acestea sa fie alcatuite numai din profesionisti, intr-un numar minim, strict, strict necesar), dar ipocritii se infrupta, in acelas timp, din aceasta conducere duala a judetului. Inevitabil, apar frecusuri distructive intre cele doua organisme de conducere. Consiliul, in frunte cu tovarasul presedinte - toti alesi politic (numiti de partide!), este o armata de politruci, echivalenta a armatei de asesori populari care supravegheau politic, in comunism, desfasurarea proceselor in tribunale, "asigurau aplicarea liniei juste a partidului, aparau interesele clasei muncitoare". Daca politicienii au inteles mesajul dat de tineri (ca mentalitate, nu numai ca varsta!), de romanii din diaspora, la alegerile din 16 Noembrie, si inteleg sa se conformeze acestei decizii autentic populare, trebue sa desfiinteze acest paralelism al conducerii judetelor, sa mentina numai institutia prefectului, cu intregul aparat administrativ necesar, curatat de lenesi, de cei numiti prin PCR (proptele, cumetrii, relatii).
RăspundeDan B - 12-10-2014
Doamna Pora, Ponta va pleca la foarte scurt timp dupa iesirea lui Basescu de la Cotroceni.Urmeaza un upercut si un croseu zilele uramtoare si pe urma numaram secundele, pardon zilele pina se declara KO.Chestie de arbitru....Asadar e pierdere de vreme sa improvizati pe tema de mai sus.Mai bine scrieti-i o inca o scrisoare deschisa lui Iohannis.
RăspundePentru j m - 12-10-2014
Ai fost indobitocit de minciunile, calomniile, dezinformarile si intoxicarile banditilor din psd si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Guita si DDD. Presedintele a facut pentru tara maximum din ce i-au permis prerogativele, legile si constitutia. Basist este sinonim cu patriot, curajos, corect, competent, care lupta impotriva coruptiei, care apara democratia si statul de drept, care lupta pentru o justitie corecta si independenta, care lupta pentru pedepsirea infractorilor. Cine poate avea ceva cu asa-zisii basisti ? Doar hotii, coruptii, infractorii, banditii, puscariabililii, derbedeii, plagiatorii, repetentii, puscariasii, informarorii, falsii revolutionari si lichelele. Mafia este reprezentata de usl : Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Hrebe, Ilie Sarbu, Ciuperca, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Moliceanu, Copos, Seres, Pantis etc etc etc Presedintele a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati. Presedintele a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica. Presedintele a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii. Presedintele a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei. Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari likele s-au coalizat impotriva Presedintelui si au declansat o campanie mizerabila de dezinformare si manipulare a retardatilor. Presedintele a ramas acum sigurul sprijin al democratiei si al statului de drept Presedintele trebuie sa fie sustinut de toata lumea in lupta impotriva mafiei
RăspundeIocan - 12-10-2014
Sa ne amintim ca presedintele nu este angajat politic si ar fi un semnal de credibilitate. Totodata nu uitati ca in turul 2 Macovei a fost prima care si-a oferit sprijinul pentru Iohannis cu conditia, acceptata de facto, sa-i sustina programul. Sa ne mai gandim ca in viitorul apropiat se prefigureaza schimbari majore in PNL tinand cont de evolutia dosarelor EADS, Retrocedari etc. S-ar pute sa dispara si Blaga si Olteanu si Videanu si multi altii de la PNL & PDL. Credibilitatea unui partid reformat incepe de la nivelul liderilor de imagine...cine mai sustine acum imaginea PNL inafara de Predoiu si Ungureanu ar mai fi Stolo, daca se intoarce sa preia el fraiele dar "batrranii" din PNL nu vor accepta.
RăspundeMilitaru Mihail Daniel - 12-10-2014
Nici vorba sa se reformeze PSD!astia nu se mai vindeca in veci!Atat timp cat il au pe Ion Iliescu mentor nici o sperenta!Vin zilele Revolutiei!Ion Iliescu o putea sta linistit cand stie ca a omorat oameni le Revolutie in numele principiilor marxist leniniste?Va spun sincer, poate par obsedat dar pe omul asta n-am sa-l uit niciodata!A furst SFANTA REVOLUTIE si ne-a impins in aceasta mocirla de democratie originala al carei artizan este!Urmasii lui ii continua politica!Lumea credea ca Ponta fiind tanar are alte conceptii!S-a vazut ce conceptii are!La fel ca tatucul!
Răspundevictor - 12-10-2014
Domnule, dumneata iti dai seama ce vorbesti? Cum s-o aduca inapoi pe Monica Macovei dupa ce a candidat impotriva lui?
RăspundeRadu Popescu - 12-10-2014
Doamne fereste, sa nu se reformeze pesedeul. Sa ramana asa cum il stim! In schimb, mi-as dori sa-i voteze niste alegatori credinciosi, dupa chipul si asemanarea baronilor, sa-i putem deoasebi de la distanta, sa radem de ei si sa-i dam de exemplu ca asa NU. Iar procentul lor sa nu depaseasca niciodata 15-20%. Si sa-i arza vesnic focul opozitiei.
RăspundeSergiu - 12-10-2014
Am cautat si am gasit ca acel Gheorghe Stefan este presedinte PDL Giurgiu.
Răspundejerome - 12-10-2014
Imi dau si eu cu parerea despre PSD. Toti se invart in jurul lui curiosi, ca la accident, si fluiera a paguba. Cred ca vad o solutie ca PSD sa fie reformat. Dar trebuie si opozitia sa ajute, constientizand ca este in interesul tuturor sa ajute PSD sa se reformeze. O sa existe totdeauna o stanga. Daca ar fi slaba, atunci si dreapta ar freca menta, s-ar transforma intr-o stanga. Cum era cat pe ce. Cand opozitia era Basescu. Plus ceva societate civila, ceva media, justitia, CE si Dep. de Stat. Ca PNL strabatea o criza de identitate, iar PDL se organiza si nu putea, ideologic, sa se compromita asociindu-se cu cineva ca Basescu. Bun, dreapta, si Iohannis, sa constientizeze ca pot, acum ori niciodata, sa sustina o anumita evolutie a PSD. Pot sa puna o piatra de temelie procesului de reforma a clasei politice. Sa mearga Blaga sa ceara povata la chilia lui VS. E clar ca si PNL si toti ceilalti ar fi stimulati, provocati, in consecinta. Per ansamblu ar fi benefic pentru tara, imi dau cu parerea. Ganditi out of the box. Ar trebui sa va faceti un potential partener din PSD. Nu cred ca ar fi inteleapta eventuala pornire de a "termina" cu-, sau a "inlocui" PSD. Pe langa instabilitate politica, o majoritate fragila si slaba calitativ, periculoase azi, ar putea naste cine stie ce monstruozitate sau septicemie. Ei, ca si orice partid, cauta acum o matca sa roiasca, ceva care sa le ofere mai multa incredere, siguranta, perspectiva. Ei ii zic "proiect", dar de fapt e un om. Ar trebui sa vina unul care se fie cu o clasa peste ce au avut, ca sa stabileasca tonul. Omul sfinteste locul. Si Ponta o sa se dea proactiv la o parte. Vedeti ce oameni au pe acolo care sa poata furniza siguranta aia de mai sus. Poate Aurescu nu e verificat si nu are sustinere, poate e mai bun Arafat, poate si mai bun Maior, dar e prea bun la SRI in vremurile astea. Sau sa se rupa in doua bucati clare, dupa valori, coruptii si pocaitii. Iar coruptii o sa dispara la alegeri, cu atat mai mult daca sunt adoptate niste legi corespunzatoare pana atunci. Acum trebuie facuta mutarea, la "remaniere".
RăspundeLincoln - 12-09-2014
Daca cineva este atat de naiv sa creada ca in Romania se va intampla un miracol ,iar peste noapte politicienii inteleg si pun in practica mesajul primit din partea romanilor se inseala amarnic.Sigur toate privirile sunt pe, Psd insa cum bine a subliniat d-na Pora nimeni nu vorbeste de ,,beneficiarii fara voia lor,, ai acestor alegeri.Nu doresc a strica petrecerea celor ce cred ca se vor intampla miracole si in modalitatea de functionare a partidelor politice din Romania,insa a discuta doar despre Psd iar despre Pnl sa tacem malc nu cred ca, contribuim cu nimic la miracolul pe care romanii il doresc:politicienii sa lucreze in interesul romanilor si al Romaniei.Sigur pesimismul nu isi are loc in tranzitia prin care trece Romania,insa a incerca acelas experiment cu aceeasi ,,politicieni,,...cred ca este definitia prostiei ,parafrazand pe Einstein.Peace&love.
Răspundeprofesoru - 12-09-2014
1.Nu vad de ce Ghita i-ar oferi lui Ponta un post de conducere in noul partid. Ponta are un capital negativ imens. 2. Mai adresati-i lui Iohannis o scrisoare deschisa in legatura cu guvernul din umbra. Prima se pare ca a avut succes.
RăspundeKinga - 12-09-2014
Despre echipa dlui Iohannis "Atmosfera de euforie, onestitate, reinnoire ce a dominat strazile si sufletele in timpul ultimelor alegeri (impune - pus de mine) in jurul dlui Iohannis existenta unor oameni noi. Persoane de care nu a auzit nimeni pana acum, straini de uzura de partid, competenti fara vedetisme in domeniul lor, proapeti, curajosi, pe masura tinerilor care prin votul si comportamentul lor au dus la schimbarea de directie a politicii noastre. Vor face greseli, dar e preferabil ( inevitabil) decat sa sa menii reziduuri ale vechilor complicitati si regimuri) citat din Andrei Plesu, nr 564, Dilema Veche Poate peste catva timp se va incadra si dl Ponta la aceasta categorie, dar nitica retragere, penitenta, s-a potrivi mai bine in aceasta ordine de idei acum din partea dansului.
RăspundeJoaquin Murieta - 12-09-2014
Basescu a spus ca Romanii sunt un "popor de mana a doua". Folosind calculatorul primit ca mita de la Microsoft Fujitsu Siemens doamna Pora calomniaza chiar mai grav poporul Roman cu toate ca orice ziarist ar trebui sa fie "suflet in sufletul neamului meu" si sa ajute poporul Roman sa treca prin epoca negra cand prin votul strainilor au ajuns sclavii unui "superior" de rasa Germanica.
RăspundeSergiu - 12-09-2014
Doamna Pora,nu e vorba de Pinalti,chiar a zis un democrat liberal,mai exista un politician pe care il cheama tot Gheorghe Stefan.
Răspundeliv stomer - 12-09-2014
Deja imi pare a fi un modus operandi, ca si cu Dan Mihalache: aruncam o bomba de presa pe surse, si-apoi, daca vedem ca lumea ne injura, o retragem, o dregem cumva. La guvernul din umbra ma refer.
RăspundeIocan - 12-09-2014
PNL-ul lui Iohannis are o singura sansa sa nu pateasca in viitorul apropiat ca Ponta ci partidul lui, trebuie sa o aduca inapoi pe Macovei ca presedinta de partid si sa-i adopte programul ca alternativa la actualul program de guvernare. Cine misca in front (si vor fi gramada) sa fie expulzat imediat iar ca un guvern PNL din umbra sa aiba credibilitate si succes trebuie sa fie format din profesionisti neangajati politic. Asta ar da semnalul ca PNL e constient de starea de fapt a tarii si vrea cu adevarat schimbarea. Guvern de profesionisti sprijiniti politic inseamna si fortarea caderii Guvernului Ponta si pregatirea terenului pentru alegeri anticipate!!!
RăspundeLiviu din Timisoara - 12-09-2014
Acest individ, caruia trebuie sa i se reaminteasca ceea ce-i zicea lui Geoana dupa pierderea alegerilor, este complet lipsit de barbatie. E un tip lipsit de personalitate. Deocamdata aia il tin acolo fiindca nu apare o alta figura in orizonul PSD ...
Răspundecrisparis - 12-09-2014
Partidele sunt niste mafii care pot fi reformate intr-un singur fel : cu ghilotina. Restul sunt tromboane.
Răspunde