De același autor
Există o mare coaliție anti-anticorupție, unde și-au dat mâna figuri pe care nimic nu părea să le apropie. Există un PNL mare, dar cu picioare de lut, divizat în interior. Și mai există un președinte care pare dispus să opună rezistență valului reacțiunii penalilor. Dar pare tot mai izolat. În acest caz, trebuie să-l susținem pe față, așa cum am făcut-o cândva și cu Traian Băsescu, când acesta se poziționa corect.
Cinismul și lașitatea, nu fără doze însemnate de ipocrizie, au devenit stări curente printre cei care guvernează și, în general, printre politicieni. Campionul acestor zile este însă de neconfundat: Călin Popescu-Tăriceanu. Dar nici Ponta nu-i departe. Primul acționează în chip de marionetă a celui de-al doilea. Al doilea se folosește de serviciile primului, fiind atent ca el, personal, să nu pară a-și „murdări mâinile“ cu o materie tot mai rău mirositoare. Ambii, însoțiți de un cor de aliați mărunți, chiar și din tabăra opoziției, precum eternul „dizident“ iresponsabil Ludovic Orban, manipulează opinia publică, pregătind terenul pentru modificări ale codurilor penal și de procedură penală, eventual presând și pentru eliminarea din fruntea DNA a doamnei Kövesi și din fruntea Înaltei Curți a doamnei Stanciu.
Nu spun că achitarea de către Curtea de Apel a doamnei Mariana Rarinca, împotriva căreia d-na Stanciu făcuse plângere penală de șantaj, după șase luni de arest preventiv, nu pune probleme. Dar le pune justiției, în primul rând, și mai cu seamă CSM-ului. Nu câțiva politicieni jalnici care se opun justiției în parlament (vezi cazul Șova) sunt cei îndreptățiți să facă recriminări și, cu atât mai puțin, să propună soluții radicale, așa cum a procedat d-l Tăriceanu.
Deocamdată, nu avem niciun motiv să credem că în procesul Rarinca s-au comis ilegalități. De asemenea, nu există niciun indiciu că președinta Înaltei Curți a făcut presiuni de vreun fel asupra procurorilor și mai ales a judecătorilor care au admis în mai multe rânduri arestarea d-nei Rarinca și apoi au condamnat-o în primă instanță. În sfârșit, nu există deocamdată date statistice de niciun fel care să arate că formula „indicii rezonabile“ din noul Cod de Procedură Penală, în baza căreia se poate dispune arestarea preventivă, a dus, statistic vorbind, la abuzuri mai multe decât înainte și la foloase mai puține pentru actul de justiție. Marile dosare de corupție din ultimele luni sunt departe de a se fi soldat cu soluții definitive, iar până atunci totul ține de speculații. Doar corupția în rândul clasei politice este o evidență pentru orice om trăitor în România, iar rezultatele pozitive generale din ultimii ani ai luptei anticorupție sunt, de asemenea, o evidență pentru cine vrea să le vadă. Ele au fost, de altfel, consemnate în toate rapoartele MCV.
Politicienii însă par a nu mai avea răbdare: vor să scape degrabă de Kövesi, de Livia Stanciu, de Danileț și de încă câțiva. Vor mai ales să scape de legile care le pun cătușe și le înfrânează lăcomia. Așa a apărut acea culme a cinismului politic – propunerea de a dezincrimina angajarea de către parlamentari în birourile proprii a membrilor familiei. Pretext ridicol: chipurile, cea mai mare încredere o ai în familie! (Pe acest criteriu, ar fi trebuit ca d-l Iohannis să-și numească soția director al SRI.) Această propunere arată clar – dacă cineva mai avea vreo îndoială – că scopul pentru care o mare parte dintre politicieni s-au făcut politicieni și fac legi a fost chivernisirea lor și a clanului propriu, ca un fel de Napoleoni de mahala; acum scopul lor este să devină o castă ereditară – un fel de aristocrație a hoției –, astfel încât tot ce au furat timp de mulți ani să rămână în familie.
Și ce stă în calea lor? Opinia publică? Opinia publică românească se mobilizează brusc o dată la câțiva ani sau decenii – precum pe 16 noiembrie 2014 sau în 1989. Au loc atunci revoluții, schimbări bruște de direcții, entuziasme de moment, mari promisiuni; apoi, totul recade în „normalitatea“ lașității curente. Oamenii obosesc repede, apoi devin blazați și cinici.
Rămâne președintele, care s-a pronunțat clar împotriva oricăror modificări ale codurilor penale. Deocamdată, președintele nu poate fi suspendat, așa cum s-a întâmplat în 2012. A trecut prea puțin timp de la alegeri și el e încă prea popular; ar câștiga orice referendum. Știu că, pentru mulți, domnul Iohannis apare prea lent, prea tăcut, chiar ezitant. Fără îndoială că a greșit grav după alegeri că nu a forțat eliminarea politică a lui Victor Ponta. N-a știut să profite de uimitoarea și masiva sa victorie.
Acum însă nu avem altceva de făcut decât să-l încurajăm să reziste atacului celor care - tot mai mulți, mai vocali și mai puternici – vor să lichideze anticorupția. Nu câștigăm nimic subliniindu-i până la sațietate unele gafe, comunicarea neinspirată, reticența de a vorbi liber în public, erorile din trecut. Nu vom avea niciun bine cedând ispitei de a umple Facebook-ul cu folclor anti-Iohannis. Să privim atent: există o mare coaliție anti-anticorupție, unde și-au dat mâna figuri pe care nimic nu părea să le apropie, precum Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Orban, Udrea, Voiculescu. Există un PNL mare, dar cu picioare de lut, divizat în interior, el însuși lipsit de o conducere puternică și credibilă. Și mai există un președinte care pare dispus să opună rezistență valului reacțiunii penalilor. Dar pare tot mai izolat. În acest caz, trebuie să-l susținem pe față, așa cum am făcut-o cândva și cu Traian Băsescu, când acesta se poziționa corect. Iar de stilistica acțiunii președintelui ar fi bine să ne preocupăm mai puțin. Fapt este că pe la el pare să treacă ultima linie de rezistență împotriva repetării lui 2012.
Comentarii 25
ENNEEA - 06-08-2015
Nu noi am ales pe ILIESCU NU am ucis noi pe Ceausescu nu poporul a saracit tara a vandut nave caii PADURII AURUL TARII BASESCU ponta nastase v ati intrebat domniile vostra de ce ? noi saraci si urati de alte state / un popor sarac cu o tara bogata de ce ? guvernele nu a facut o viata un trai decent poporului de ce a facut sclavi in tara ca sa muncim pt ei dar taxe doresc de la noi /. toti sunt acei prieteni vecini amici de pe timpul lui ceausul si s au inteles sa il ucida /. si acum conduc tara ce avere are tara cat au furat de la ministri primari / ./ acum poporul a ales un Presdinte sas ce e nascut in ROMANIA E ROMAN .. e un om cu mainile curate nu mai cautati voi ce a facut nu a furat tara si nici nu a saracit poporul / sa va luati de guverne de iliescu de cost escu de basescu nu au facut nimic si nastase sa facut scriitor / dar il platim noi // toti muncesc pe branci sa fure / tara se fura de 26 de ani . si nimeni nu a facut nimic se invarteau in fotoli l;uiau salarii marii pai mama lor de hotii . s au intrebat din ce traieste poporul roman nooi am fost prosti i am crezut dar au fost serpii / . ei traiau din salarii de mii de eur si noi ? din nimic de aceai starini fuv de romani pt ca statul roman nu ne au facut o viata si trai decent cu salari cum au toate popoarele europene spun nu hotiilor romani de under vorba asta noi poporul trebuia iesit in strada si sa cerem salarii pe masuira preturilor / / asa nu mai eram hotii lumii a europei // cum se poate ? o tara bogata si tu presdinte tu guvern . vezi cum poporul traieste in mizerie cu nimic / pai in europa se ia salari de 25 de ori mai mari oare noi traim din aer / DL PRESEDINTE IOHANNIS KLAUS VREA SA FACA CURATENIE IN TARA NE AM SATURAT DE HOTII de ce a permis sa faca din fabrici uzine sa le dea la fguier vechii erau propietatea lor noi poporul l eam platit banut cu banut /. / dl PONTA A FACUT AVERE A VANDUT TREBUIE SA DE A SOCOTEALA DE TRAIUL CE NI LA FACUT NOUA SI TARII SI / E UN DICTATOR CE A OPRIT SA PUTEM VOTA IN LATE TARII VREM UN OM DREPT / CARE FACE CURATENIE DE MAFIOTII IMBOGATITI
RăspundeGimi - 06-08-2015
Sa nu uitam ca aintrat in mandat cu un dosar penal.Si daca ne uitam la spusel unui proeminent membru al csm ;daca a fost achitat,nu inseamna ca e nevinovat.
RăspundeJoaquin Murieta - 06-07-2015
Romani ! sa aplicam modelul Britanic 1) Puneti mana pe topoare furci si orice obiecte care pot fi folosite ca arme 2) Creati astfel armata noului model care sa ucida judecatorii Basisti caci singurul judecator bun este judecatorul mort. 3) Cu topoarele de mai sus taiati capul lui Iohannis si deportati-ii familia in Germania 4) Distrugeti judetele Sibiu, Harghita si Covasna si ucideti 70% din poipulatia locala.
RăspundeFelix - 06-07-2015
"Eu n-am nimic impotriva ca romanii sa-l sprijine pe Johannis daca acesta chiar vrea sa se implice in lupta impotriva coruptiei. " cred ca nu de "romani" e vorba aici, ci de acea patura activa, educata s inteligenta in populatia Romaniei, aceea care de la inceput a spus "fara comunism", aceea care a demonstrat la Universitate, aceea care a adus CDR la guvernare, aceea care l-a sustinut pe Base in lupta lui (de pe vremea aia) impotriva coruptiei. "Romanii" l-ori fi votat pe KJ, dar e de datoria noastra sa avem grija sa nu fie dat jos, si sa ii aducem si lui mereu aminte ca sprijinul nostru e contra cost: sustinerea justitiei e pretul sprijinului nostru.
Răspundeion adrian - 06-07-2015
Din tot ce a spus VP de maxima gravitate este acuza de lovitura de stat din partea DNA. dar nu numai, caci nu a specificat foarte limitativ. Daca este adevarat este grav dar daca minte este si mai grav caci este un atac total la adresa DNA. Nu ne putem juca cu acestea caci sunt spuse de un PM. Si Basescu si altii au vorbit de incercare de lovitura de stat parlamentara in 2012 (nu e contradictie in termeni caci s-a intamplat in America de sud) dar erau argumente solide pentru asemenea acuza, pe cand azi...? Asa ceva nu poate fi ignorat.
RăspundeConstantin Pavelescu - 06-06-2015
Domnule Cornea, v-am respectat intotdeauna opiniile si in mod constant am fost deacord cu dv. Dar nu si de data aceasta. Eu n-am nimic impotriva ca romanii sa-l sprijine pe Johannis daca acesta chiar vrea sa se implice in lupta impotriva coruptiei. Un astfel de sprijin este normal si dezirabil. Avem insa o mare problema: Oare Johannis chiar isi doreste cu-adevarat o implicare reala in aceasta lupta, sau doar face o figuratie de ochii lumii, in realitate fiind parte a sistemului si pus doar sa blocheze Cotroceniul asa cum Ciorbea blocheaza in folosul sistemului functia de avocat al poporului? N-am mimic impotriva sprijinirii lui Johannis, dar n-am uitat ca in urma cu aproare doua decenii l-am sprijinit neconditionat pe Constantinescu, care mai apoi si-a batut joc de sprijinul nostru capituland in fata sistemului si dandu-i mana libera. De aceea cred ca ar fi corect ca inainte de a-i oferi sprijinul, Johannis insusi ar trebui sa faca un gest prin care sa demonstreze ca merita acest sprijin si ca opozitia lui fata de sistem nu este doar circ de vorbe goale pentru prostirea prostilor. Din punctul meu de vedere, ca o prima dovada de buna-credinta din partea lui Johannis, ca prim pas ar fi mai mult decat suficient sa-si inlocuiasca echipa lui de consilieri in frunte cu Mihalache cu personalitati credibile din societatea civila, cu oameni precum Laura Stefan depilda. Exista suficiente optiuni, asa ca ar avea de unde sa aleaga. Numai sa vrea. Nimeni nu-l poate impiedeca daca vrea cu-adevarat s-o faca... Fara aceasta minima probare a bunei lui credinte, imi pare rau d-le Cornea, dar nu am deloc incredere in Johannis si voi continua sa fiu un antijohannist convins. Pentru mine Johannis continua sa fie un exponent al sistemului mafiot transpartinic, un om agreat de Voiculescu, un politician care doar printr-o intamplare n-a fost numit ministru de interne in "cel mai cinstit guvern", un om care s-a situat de partea pucistilor in cursul loviturii de stat din 2012, un om care a ajuns presedinte fiind impins din spate de GIO penelist, parte a GIO uselist. Imi pare rau d-le Cornea dar nu pot sa am incredere intr-un asemenea personaj. Mai intai sa-mi dovedeasca , ca merita incredere si abia dupa aceea mai discutam. Increderea nu se castiga doar prin cateva declaratii platonice si impleticite la televizor.
RăspundeFelix - 06-05-2015
Cred ca unul din motivele pebtru care opinia publica de la noi cade repede in "blazare-lehamite-nepasare" e dat de presa si politicieni. Si anume si unii si altii vorbesc prea mult, prea tare, prea emotional, folosesc epitete prea puternice... si incet incet cuvintele si-au pierdut sensul. Si atunci cand o situatie chiar cere epitete tari, emotii puternice, ele nu mai au nici un efect.
RăspundePedro - 06-04-2015
VOINTA-poate fi ajutata si intarita-pritr-o Lege mai buna,adecvata situatiei actuale.
RăspundeIleana - 06-04-2015
In al doilea rand, as vrea sa inteleg cum il putem sustine pe presedintele Iohannis. Nu l-am sustinut dandu-i votul? Il sustinem dar, din pacate, nu pare a dori sa se implice ferm in aceasta lupta grea pentru o justitie dreapta si independenta. In afara unor declaratii care par lipsite de vlaga, eu nu vad nimic. E si greu de vazut ceva dupa ce presedintele s-a purtat cu manusi cu premierul si l-a lasat sa devina invingator pe toate planurile desi l-a invins in alegeri. Nu a fost o atitudine normala si cred ca nu poate fi sustinuta in nici un fel. Da, dl. Iohannis a vrut presedintia si atat. Nu cred ca s-a gandit si mai departe. Ce va face? Cu cine va colabora? In cine poate avea incredere? Vazand si facand - cu o asemenea strategie atingi scopuri imediate, dar nu pe cele pe termen ling. Cum poate fi sustinut dl. Iohannis si la ce foloseste aceasta sustinere?
Răspundevictor - 06-04-2015
in apararea domnului Cornea; am ales la intamplare dintre multele rezultate iesite pe Google la cautarea Basescu anticoruptie: "Cand deschizi gura sa spui ceva despre Justitie, vei vedea cativa lideri ai Justitiei care imediat tipa si vor sa mearga la Inspectia Judiciara sa li se apere prestigiul. N-ai voie sa ai pareri despre Justitie, desi sunt destule lucruri care sunt departe de ceea ce trebuie, dar tentatia liderilor Justitiei, fie ca vorbim de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de DNA, de Parchetul General, e sa nu miste nimeni in front. Nimeni nu are voie sa vorbeasca. Au devenit un fel de dumnezei ai natiunii care dau lectii la toti si se ocupa sa inabuseasca orice fel de dezbatere la nivel public despre Justitie." sursa: www.ziare.com despre comentariile lui Traian Basescu asupra unor declaratii din partea Codrutei Kovesi.
RăspundeIleana - 06-04-2015
Stimata domnule Cornea, ce e de facut, dupa parerea dvs, daca opinia publica de la noi oboseste repede, cade intr-o stare de blazare-lehamite-nepasare nociva si lasa raului drum liber spre capul mesei asteptand sa vada ce va fi si asteptand mereu ajutor din afara? In primul rand, opinia publica se lasa dezinformata. Presa, jurnalistii nu-si fac bine treaba, se lasa si ei tarati intr-o tabara sau alta si emit opinii,
Răspundeadina - 06-04-2015
cum putea forta Johannis eliminarea politica a lui Ponta?
Răspundemihailstanciu - 06-04-2015
Dl.Cornea a descoperit o mafie"anti-anticoruptie".Cine o conduce?Basescu bine inteles,ajutat de Ponta .Tariceanu si Orban.Basescu vrea continuarea mndatelor Liviei Stanciu si a Codrutei Kovesi,Tariceanu vrea sa le demita.B asescu numeste protectia lui Sova o alta marte neagra,Ponta isi pune parlamntarii sa obstructioneze justitia.B asescu denunta noile incercari de modificare a codului penal,Orban le promoveaza.La indigo,nu-i asa?O mafie foarte unita.Nu stiu dece Cornea n-a alaturat numelui Basescu cele ale lui Atilla,Gingis Han,Caligula,Franco.Ar fi avut aceeasi relevanta.Se adevereste inca odata ca atunci cand nu vrea sa vada ceva intelectualul este campion.A recunoaste realitatea,adica ca Basescu si MM,sunt de facto capii opzitiei,e prea mult pt.dl.Cornea.In acelas timp presedintele in functie "pare dispus" sa opuna rezistenta valului reactiunii penalilor!!!Asta da fermitate si implicare.Cel putin atunci cand nu scrie carti.Cand vorbele lui Breban si ale lui Cornea despre Basescu coincid ,suntem in trouble.
Răspundesilenzio-stampa - 06-04-2015
am o intrebare simpla pentru domnul cornea: unde este dovada ca rarinca a cerut 20,000 de dolari de la stanciu? astept o condamnare cu executara a liviei stanciu pentru denunt calomnios asa cum scrie la lege. in rest, pofta buna la mancat rahat, domnule cornea!
RăspundePaltonescu - 06-04-2015
Din pacate, domnul Cornea a incurcat borcanele , iar acum nu mai stie exact in care borcan se afla.N-as fi crezut ca este posibil asa ceva, dar uite ca este.
RăspundeJoaquin Murieta - 06-04-2015
Modelul Britanic: Revolutia burgheza din Anglia a inceput cand regele Carol I Stuart a incercat personal sa aresteze cativa parlamentari acuzati de coruptie de un judecator numit de rege. Cu toate ca regele era inarmat cand a intrat in sediul parlamentului incercarea a esuat caci parlamentarii acuzati au sarit pe un geam si au fugit. In timpul revolutiei regele Carol I Stuart si judecatorii numiti de el au fost decapitati. Camera lorzilor a fost desfiintata si multi lorzi care au dat dreptate regelui au fost ucisi. Irlanda catolica si favorabila regelui a fost trecuta prin foc si sabie; 70% din populatia Irlandei a murit atunci. Istoricii sunt azi de acord ca regele avea dreptate si respectivii parlametari erau intr-adevar corupti.
Răspundemitzu beciuklistu - 06-03-2015
Livia Stanciu urmeaza sa prezideze completul de judecata, cel care va lua decizia definitiva in cazul Dragnea-referendum. Iata de unde atata grija pt. o mica santajista achitata de o alta pierzatoare de post la Inalta Curte, din lipsa de articol in codul penal. Rarinca n-are decit sa intre in greva foamei si o baga turnatorul Felix, alt iubitor de Stanciu, in sparlamentul Romaniei. Alta fomista de bani nu mai face diferenta intre alti infractori. Romanii vor plati-o si pe ea.
Răspundebobitza - 06-03-2015
"Nu spun că achitarea de către Curtea de Apel a doamnei Mariana Rarinca, împotriva căreia d-na Stanciu făcuse plângere penală de È™antaj, după È™aÂse luni de arest preventiv, nu pune probleme. Dar le pune justiÈ›iei, în primul rând, È™i mai cu seamă CSM" Dar daca CSMul de fapt protejeaza magistratii nu credeti ca de fapt e o problema ? Adica nici-un magistrat nu a platit un euro din cele peste 40 milioane Euro stabilite ca despagubiri de CEDO, nici-un magistrat nu a raspuns de decizii aberante informate, casate, schimbate de instantele superioare; pe de alta parte sunt "puterea" cu cele mai mari privilegii, de la salarizare la pensii speciale, varsta de pensionare etc. In SUA ar fi de neimaginat o asemenea justitie, lipita de orice fel de raspundere in fata electoratului: acolo se aleg direct prin vot popular si judecatorii si procurorii(cam 70/ din ei) sau sunt numiti de Presedinte si validati de Senat, (cei de nivel federal) care poate sa-i si demita dealtfel pentru "bad behaviour"; asta e ceva mai mult decat emiterea unor opinii, dar SUA nu au avut parte de experti ca dvs. & co. ca sa-si dea seama ca e atacata independenta Justitiei!
RăspundeFLORIAN D. MIREA - 06-03-2015
Dl. Cornea nu afirma in mod gratuit ca Basescu de azi este mai aproape de Voiculescu et Co in atitudinea fata de Justitie decat Basecu din epoca prezidentiala. Problema este insa alta. A lasta Basescu o Justitie independenta CA INSTITUTIE? Sau a lasat o serie de exponenti ai Justitiei in posturi-cheie (Kovesi etc.), care nu mai actioneaza la comanda politica? Si ce s-ar alege din "independenta" Justitiei, daca maine Ponta si cu ciracii lui politici infami vor reusi sa trimita pe tusa pe Kovesi, Stanciu, Danilet, substituindu-i cu magistrati de genul celor care conduceau treburile justitiei in vremea lui Iliescu & Nastase? Daca ne ingrijoreaza perspectiva inlaturarii unor persoane de la varful Justitiei, asta inseamna ca din punct de vedere institutional Justitia romaneasca are in continuare o mare problema, iar performantele lui Basescu in acest domeniu sunt limitate (ca si intreaga lui opera de asa-zisa "modernizare" a statului romanesc). Pana la Dumnezeu, pe simplul cetatean il vor manca in continuare "sfintii". Poate Klaus Johannis, care tace, sa faca ceva mai mult.
RăspundeMilitaru Mihail Daniel - 06-03-2015
Ca intotdeauna mare domnu Cornea!Mare vizionar, mare analist, numai apelative am a va adresa!Asa este, Presedintele trebuie sustinut de toti oamenii corecti din aceasta tara si credeti-ma ca merita!Nu se compara cu Traian Basescu!Am spus-o si o repet:Traian Basescu n-a depasit statutul de politician de Dambovita!Nu prea merita sa-l sustineti dar in fine afacut si el destule lucruri bune in domeniul statului de drept!Dar domnul Iohannis merita din plin sa fie sustinut!Chemati-l saptamanal la sediul GDS sau mergeti dvs. la Cotroceni!V-as sugera eu cateva subiecte pe care sa le abordati:in primul rand trebuie luata atitudine impotriva celor fac justitie la televizor!Vin tot felul de bocitoare gen Tudor Barbu care numai liberal nu este si spun ca nu trebuie arestati tovarasii care au furat ci trebuie confiscata doar averea!Astfel de specimene n-au ce cauta in spatiul pubilc!Al doilea lucru care se intampla la televizor este mediatizarea excesiva a acestor cazuri!Tovarasii de la televiziuni prezinta cu placere aceste cazuri creeand in randul opiniei publice o stare de revolta amestecata cu o stare de lehamite!Justitia estea cea in masura sa stabileasca vinovatia celor acuzati de coruptie si nu tovarasii care sunt oameniii PSD-ului sau ai altor coruptii!Habarnistii astia vorbesc aiurea in tramvai dar deruteaza opinia publica!Dvs. jurnalistii de valoare trebuie sa combateti aceste aspecte!Justitia nu se face la televizor ci in sala de judecata!Vine la B1 TV un tembel de senator PSD Serban Nicloae care spune numai aberatii!lUn asa zis analist politic care tot perie PSD-ul, Alexandru Radu, ii da dreptate!Si exemplele pot continua!Prezentarea excesiva a acestor cazuri precum si parerile despre ele nu fac bine bunului mers al Justitiei creeind in randul oamenilor fie o stare de agitatie fie confuzie!Si uite asa lumea se indreapta spre extreme si o sa ne miram de ce a intrat in Parlament PRM sau alt partid extremist!Uite de aia ca ne dam toti cu parerea la televizor aiurea si ii tampim pe oameni de cap!Oamenii vor ceva clar dar vazand circul mediatic o iau razna si dau dreptate demagogilor!Eu va spun ca la anu PRM va intra in Parlament si vor intra si alti demagogi!Va fi inflatie de ei fiindca va fi momentul lor sa-si faca numarul!Hai sa-i descurajam nu sa-i incurajam!Aceste lucruri trebuie discutate cu Presdintele!Eu tin cu liberalii dar sunt dezamagit de PNL fiindca nu stie ce vrea!Ma asteptam ca cei din PNL sa dea dovada de fermitate pentru a prelua guvernarea!Domnul Presedinte Johannis nu se poate lupta de unul singur!Partidul dansului nu misca nimic!Unde-i predoiu care vrea sa fie prim-m
RăspundeValentin - 06-03-2015
Totusi, indecizia lui Johannis ar putea avea in spate anumite motive intemeiate. Cazul Rarinca este unul complex, si nu poti sari brusc pentru a imbratisa intru totul una din tabere; pe undeva fiecare din acestea ridica anumite temeri mai mult sau mai putin legitime privitoare la justetea pozitiei adversarei...
RăspundeCorneliu Mihaescu - 06-03-2015
Domnule Andrei Cornea. Spuneti-mi si mie o declaratie a domnului Basescu care va legtimeaza sa il declarati ca luptator ANTI-anticoruptie!!!! L-ati parasit pe Aristotel intrutotul. Pe baza logicii reductioniste a dvs. putem spune ca DNA-ul criticandu-l si fiindu-i potrivnic lui Basescu sunt de partea lui Dan Voiculescu. Si uite asa ii punem in aceeasi barca pe Dan Voiculescu si DNA. Pentru Dumnezeu, recapatati-va logica.
RăspundeBASCA - 06-03-2015
La noi chiar ca se renaste din propria cenusa sau din rahat mai bine zis.In loc sa fie erbicid,Johannis a ales sa fie ploaie pentru uscaturile astea.
Răspundeprofesoru - 06-03-2015
Probabil ca nu castigam nimic subliniindu-i erorile din trecut. Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune.// Dar TREBUIE sa-i subliniem gafele, comunicarea neinspirata, reticenta de a vorbi liber in public, stilistica. Pentru ca sa stie si sa faca altfel. Eventual sa ia lectii de actorie si de dictie (ca George al VI-lea), sa exerseze in oglinda etc. Nu e de ajuns ca se opune el. Mare branza ca i-a incondeiat pe parlamentari pe Facebook dupa revotarea imunitatii lui Sova. Trebuie sa inspire poporul, sa transmita starea de revolta, sa catalizeze rezistenta. Asta inseamna sa fie un lider.
Răspundevalexandru - 06-03-2015
Domnule Cornea! Caldut! Vedeti ca prin ceata! Cum vreti sa-l sprijiniti pe Iohannis cand el nu se sustine? Basescu se sustinea singur iar dvs ati asigurat fundalul. Credeti ca basescu nu are acum un cuvant de spus pentru ca l-ati lasat dvs din brate? Reveniti-va. Iohannis este prea nedecis. Face unele declaratii , dar sunt atat de slabe si trazii incat nu te gandesti decat ca este mana in mana cu puterea pentru reconstituirea usl. Gasiti alt portstindard. Acesta este defect.
Răspunde