De același autor
Cea mai spectaculoasa stire a saptaminii, anuntata chiar de Victor Ponta intr-un interviu acasa la Antena 3, este noua sa tinta de voturi: 37,5%. In august, cind a facut celebra declaratie cu popcornul, el declarase ca pleaca de la un scor de 40%, asigurat de alianta PSD - PC - UNPR. Scaderea asumata a tintei electorale e simptomul indoielii, al fricii de esec care a inceput sa roada serios inima infernalei masinarii electorale a PSD. Ponta e sub intentia de vot a partidului, iar sondajele interne arata ca potentialul sau de crestere e aproape epuizat sub loviturile justitiei. Iata alte citeva elemente-cheie ale fricii cuibarite in staful candidatului:
- Recursul la tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghita, o solutie contra naturii. Asa cum excelent a explicat Dan Tapalaga, anuntarea improbabilului tandem pentru viitoarea sefie a PSD nu a avut decit un singur scop: linistirea baronilor si a activului de partid dupa seria devastatoare de anchete lansate de DNA. Numai ca incercarea a fost atit de trasa de par, incit partidul a sesizat-o si a refuzat s-o inghita pe nemestecate. Baronii au mormait in barba si acum cintaresc serios daca merita sa-si puna pielea la bataie la alegeri, cu riscul sa ajunga pe urmele lui Duicu, Hrebenciuc, Cosma sau Liviu Dragnea.
- Fuga de confruntarea electorala. Victor Ponta a refuzat o dezbatere in termeni decenti, alaturi de ceilalti 5 principali contracandidati, asa cum o propusese IPP. A anuntat ca va participa doar la o confruntare intre toti cei 14 candidati, adica o cacofonie electorala in care orice mesaj contra lui si a PSD va fi disipat printre caraghioslicurile unor Vadim, Funar ori Rotaru. Si nici macar la aceasta formula nu e clar daca Ponta va participa.
- Lipsa mitingurilor de partid. Ponta participa doar la adunari electorale in decor controlat: biserici, manastiri, fabrici - adica acolo unde participantii sint usor de controlat de activul de partid. Mai toate iesirile in cimp deschis din ultima luna au adus huiduieli si fluieraturi
- Intensificarea atacurilor de joasa speta la adresa principalului contracandidat, Klaus Iohannis. RTV si Antena 3 au devenit adevarate vidanje electorale, aducind in discutie tema familiei lui Iohanis. Virulenta atacurilor creste proportional cu scaderea lui Ponta in sondaje
- Atacurile lui Ponta la ziaristi. Duminica, asezat pe canapeaua doctorului Gidea, Victor Ponta a refulat din nou la adresa putinilor ziaristi care-l mai deranjeaza. Si premierul nu e singurul care ameninta ziaristi. Simtindu-se asediati de un DNA care taie in carne vie, PSD-istii cauta vinovatii oriunde, numai la ei in ograda nu.
- Bani cu nemiluita pentru biserici. Demult nu a mai vazut Romania pomeni electorale atit de generoase pentru manastiri, biserici si parohii, de la bani la proprietati imobiliare. Confruntat cu plafonarea intentiei de vot, Ponta a identificat clerul drept un posibil agent electoral eficient si acum investeste masiv.
Toate aceste semnale s-au aglomerat de la inceputul campaniei electorale si au facut masa critica in urma dosarelor, audierilor si retinerilor operate de DNA. PSD se clatina mai tare decit orice alt partid, iar audierea autocarelor pline de martori in dosarul fraudarii referendumului din 2012 a vulnerabilizat suplimentar echipa lui Ponta: milioane de oameni au vazut care pot fi consecintele fraudarii votului.
Cu resursa de crestere aproape epuizata, cu teama ca rezultatele economice pe trimestrul 3 vor consfinti adincirea in recesiune (in piata a fost lansat deja zvonul ca INS vrea sa amine publicarea datelor programata intre cele doua tururi, lucru care sper sa fie doar o intoxicare), PSD simte apropierea unui nou esec. Ar fi al treilea consecutiv la prezidentiale. Si ultimul. Daca Ponta pierde, PSD va face implozie.
Articol publicat de HotNews.ro
Comentarii 3
Gladiatorul - 10-29-2014
De data asta electoratul anesteziat se va trezi si va produce acea implozie in P$D de care amintea domnul Pantazi. Odata la 100 de ani cred ca e cazul sa se trezeasca si acest popor.
RăspundeLiviu din Timisoara - 10-28-2014
E de amintit bine ca atunci cand Basescu s-a opus numirii lui Johannis ca Prim-Ministru, a folosit argumente de ordin strict constitutional, nicidecum chestiuni personale. Iata in ce mod procedeaza cei care, pe atunci, il sustineau !! Pai mai abjectilor, atunci nu stiati una alta ..daca are sau nu are bube in cap ? Nu sunteti voi niste gunoaie ?
RăspundeScifi - 10-28-2014
Cam optimist tonul dlui Pantazi. Primele doua esecuri ale PSD-ului s-au datorat unui mare politician, Traian Basescu, cel care a stiut sa pacaleasca o parte din electoratul de stanga sa-l voteze. Klaus Iohannis este la ani-lumina de Basescu, nu doar ca nu reuseste sa atraga electorat dinspre stanga, dar tine departe o buna parte din cel de dreapta. Dupa mine doar o minune mai poate impiedica putinizarea Romaniei.
Răspunde