Antonescu, fii barbat!

Fara Autor | 24.01.2012

M-a apucat risul vazindu-l pe Antonescu dind din colt in colt ca sa explice diferentele semantice dintre "retragere" si "demisie". N-a reusit. Nici nu ma mir. Crin Antonescu nu a avut niciodata stofa de lider, ca sa nu mai zic de erou. Caci, sa fim cinstiti, ar fi eroism adevarat pentru el sa renunte la somnul dulce al vietii de parlamentar. Cum s-a vazut luni seara, Crin Antonescu e ultimul pe lista doritorilor de a schimba retragerea in demisie.

Pe aceeași temă

M-a apucat risul vazindu-l pe Antonescu dind din colt in colt ca sa explice diferentele semantice dintre "retragere" si "demisie". N-a reusit. Nici nu ma mir. Crin Antonescu nu a avut niciodata stofa de lider, ca sa nu mai zic de erou. Caci, sa fim cinstiti, ar fi eroism adevarat pentru el sa renunte la somnul dulce al vietii de parlamentar. Cum s-a vazut luni seara, Crin Antonescu e ultimul pe lista doritorilor de a schimba retragerea in demisie. I-au luat fata Adriana Saftoiu si Ludovic Orban. I-au urmat altii, nu multi, cu demisii strategice, in alb sau puse direct in mina si sertarul lui Antonescu.

Complicata situatie pentru bietul Crin Antonescu. Pe de o parte striga din toti rarunchii ca singura solutie pentru tara si popor este demisia guvernului si a dictatorului, pe de alta cind vine vorba de fortarea alegerilor anticipate prin demisia in bloc a opozitiei o da cotita. Trebuie sa ne consultam cu PSD, sa fie o decizie comuna, sa  vedem ce spune litera legii... si tot asa. Pai, a explicat clar Nastase ca nu e cazul: se vor organiza alegeri in fiecare colegiu eliberat. A uitat sa adauge ca nu e cazul sa renunte cineva la imunitate cind procurorii ii amusina urma.

Una peste alta, demisia e formula de imagine. Tocmai d-aia ma mir de Antonescu, omul care isi exerseaza indelung imaginea in oglinda. Sa nu simta el ca e momentul sa iasa din sosonii oratoriei si sa se puna in fruntea maselor useliste cu exemplul personal al demisiei? Sa fie primul pe lista, nu ultimul cu voia dumneavoastra. S-o lase el pe Saftoiu, cea pe care o bestelea barbateste cind indraznea sa iasa din rind, sa-i fie exemplu? Mai ales ca Adriana Saftoiu a fost singura liberala care a spus cu subiect si predicat ca, indiferent de decizia USL, ea este demisionata. Greu, greu de tot. Antonescu e la rascrucea dintre vorba si fapta. Si ca sa nu ramina rascracarat acolo, cred ca nu i-ar strica un indemn: Antonescu, fii barbat! Da-ti demisia si natia, protestarii, electoratul iti vor ramine recunoscatori si te vor alege. Locul trei inca nu s-a desfiintat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22