Antonescu, fratiorul Justitiei

Andreea Pora | 05.10.2013

Pe aceeași temă

Cu barbia ridicata, cunoasteti ipostaza, ochii atintiti spre inaltimile Cotrocenilor, amusinind direle de singe lasate de bocancii infipti de Ponta in coastele „procurorilor basisti”, Antonescu s-a metamorfozat in 24 de ore in “za mazar end za fazar of justis”.  Cu imatura chibzuinta electorala a lasat “ lucrurile sa se desfasoare”. Dupa care a tras concluzia ca e “inacceptabil” ca “seful Executivului a vorbit in numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat Papici, cum era basist, cum a facut dosare politice si cum domniile lor - nu stiu exact cine - nu mai tin basisti in functie". Nasol. Curat inacceptabil! Crin s-a declarat adversarul fostului camarad uselist care a indraznit “sa influenteze si sa intimideze justitia”, sa intineze idealul sfint al „dreptatii pina la capat”, transformind-o in ceva neinchipuit, ceva ce i-ar face pe toti pucistii din 2012 sa se rasuceasca de placere in mormintul esecului la referendum: „sa preluam noi controlul asupra justitiei de la Basescu".

 Asta asa-i, daca le reusea atunci, toate astea n-ar mai fi existat. Li s-ar fi pus un alt nume. Antonescu ar fi ramas presedinte si ar fi ras din citeva semnaturi „procurorii basisti” pina la ultimul, ar fi trimis „uneltele dictatorului” la munca de jos si i-ar fi chemat pe toti procurorii sefi sa-i dea raportul in fata Parlamentului, asa cum voia acum un an. Pai, nu erau atunci CSM, Curtea Constitutionala, DNA, Parchet General, SRI, SIE, INS si cam tot ce misca in front impotriva atacului USL la statul de drept „basisti”, si „tradatori”. Nu asta ne spunea de dimineata pina seara insusi autoreevaluatul Antonescu, brat la brat cu „inacceptabilul” Ponta? Nu el, Antonescu, o trimitea pe madam Merkel sa se joace cu lopatica in nisip la ea in ograda, zicindu-i de la obraz sa ne mai scuteasca de chestiile astea cu independenta justitiei? Nu Antonescu se lupta cu „principalul sau adversar” Departamentul de Stat, cu Barroso, Uniunea Europeana si extraterestrii?

Acum cind Antonescu a descoperit voluptatea opozitiei in timpul rosului la „ciolan”, observatie pertinenta a lui tata socru, si cauta disperat motive sa provoace PSD sa-l dea fara, s-a dat cu Justitia. A devenit un vajnic luptator pentru dreptul procurorilor DNA de a instrumenta dosare de coruptie, de a-i trimite in judecata pe alde Dragnea. Asa de rau i s-a urcat la cap idealul independentei Justitiei incit a uitat cum se vaicarea ca nenorocitii de judecatori de la Inalta Curte i l-au trimis dupa gratii pe dragul de Fenechiu, cum batea matanii in fata microfoanelor sa nu fie condamnat dom’ Gigi si cum spumega prin sedintele PNL ca procurorii pontisti&basisti ii mazilesc cu precadere pe hotomanii liberali. Uitate-s toate cind interesul electoral o cere. Adio vremurile cind ii dadea dispozitie Monei Pivniceru sa-l termine pe Morar si sa numeasca naibii odata un procuror general cu sforile conectate la el si la Varanul Felix.

Fraternizarea cu Justitia e totala, e pe toata linia. D-aia cere acum ca toti primarii si sefii de consilii judetene incompatibili si conflictuali in interese sa fie amnistiati. Tot la neatirnarea Justitiei se gandeste probabil atunci cind isi aseaza oastea liberala in transeele parlamentului sa-l apere pe Varujan Vosganian de urmarirea penala. E atit de patruns de noua misie incit e si procuror si judecator in acelasi timp, doar ne-a spus ca a „studiat atent” dosarul si „n-a gasit nimic”.

Macar Ponta a fost ceva mai consecvent, coabitare necoabitare, nu se putea abtine ca din cind in cind sa se rafuiasca in direct cu procurorii DNA, sa le mai dea cite o copita-avertisment „basistilor” care nu aud muzica divina venita dinspre Palatul Victoria si Kiseleff si continua sa faca dosare, sa trimita in judecata si, culmea nerusinarii, sa-i si condamne pe coruptii cu carnet de partid. Unde era atunci Antonescu? Unde-si ascundea iubirea de independenta justitiei, dragostea de procurori? In ce stratosfere plutea in momentul in care Ponta se ratoia la magistratii din CSM, saluta decizia de revocare a lui Ghica si Danilt, pe ultimul terfelindu-l cam in termenii folositi astazi la adresa lui Papici? De ce nu l-a tras atunci la raspundere pe „colegul de serviciu”? De ce nu i-a vorbit si in acele ocazii de Justitie si responsabilitate?

Ei, de ce? Pentru ca atunci mai spera sa fie candidatul USL, sa prinda ciolanul al mare, d-aia. Singura intrebare este cit va mai inghiti PSD cacealmaua. Care e clara pina si pentru ultimul pesedist paznic de noapte la magazia de partid, daramite pentru ditamai sefii trecuti prin ciur si dirmon si care i-ar putea da lui Antonescu planurile trase la xerox din 2008. Daca PSD asteapta digestia fiecarui atac antonescian, s-ar putea sa se trezeasca in prag de europarlamentare cu chestiunea nerezolvata si PNL urcat in procente. Momentul propice, imi explica un domn cu staif de la PSD, ar fi cindva prin primavara, ca sa aiba si PNL ce sa deconteze la capitolul scumpiri&nemultumiri. Imi explica inainte ca Ponta sa devina „inacceptabil” si Antonescu sa fraternizeze cu Justitia. Dupa, PSD este sfrisonat de perpectiva unui alt Basescu la Cotroceni, unul mai crizat, mai fara minte si mai fara cuvint. Deci, cind o comiteti, mai baieti, ca maine-poimine il veti vedea pe Antonescu in fruntea batalioanelor sindicaliste urlind ( intre noi fie vorba, ii iese mai bine decit lui Victoras) ca „jandarmeria are glont pe teava” si ordin de la Ponta sa traga?

Cit despre Ponta, bietul de el, iar si-a pus in cap ambasadele si strainatatea. A redevenit „carlan” cit ai bate din palmele lui Iliescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22