Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPumn de palmă
2017-09-26
2
Acum ne-am lămurit de ce nu vrea PSD justiție. Băieții își fac dreptate singuri. Crescuți într-un mediu infracționar organizat, mulți dintre ei sunt predispuși la violență. Au și o ereditate încărcată (puciuri, mineriade) în acest sens. Primul care a sărit la bătaie e Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, care în pauza unei emisiuni TV i-a tras un pumn în gură senatorului USR Mihai Goțiu.

 

A urmat însuși președintele executiv al PSD, Bădălău, care, zărindu-l la o nuntă pe liberalul Marin Anton, s-a dus glonț către el: „m-a înjurat de măicuța mea și mi-a dat un pumn de palmă“, a povestit victima. Au fost destui pesediști care au aplaudat vitejia celor doi și chiar a reieșit că victimele își meritau soarta. Ei, dacă o luăm după merit, probabil că niciun politician n-ar scăpa neatins. Dacă era invers, adică mâncau bătaie Palada și Bădălău, să vezi ce tărăboi ieșea. Și protecția animalelor ar fi protestat. Cel care a ridicat la rang de principiu evitarea justiției și înlocuirea ei prin mijloace proprii e Ponta. Acesta a povestit la TV cum a intrat Dragnea via Tel Drum în stăpânirea Lacului Belina, dar, chemat la DNA, a dat înapoi: „Eu nu sunt de acord ca lupta politică să se ducă prin dosare“. Nici dacă sunt fapte penale? Concepția lui Ponta (altminteri jurist) despre justiție este cea a mafioților: ne batem între noi, ne înjurăm, dar nu în justiție, Doamne ferește. Și mai ciudat este că Ponta însuși a semnat în 2013 HG prin care Lacul Belina trecea de la Apele Române la CJ Teleorman: „Habar n-am avut c-o să treacă apoi la Tel Drum și la Dragnea“. O, sfântă naivitate! Nici în 2014, când Dragnea l-a invitat la Belina, lui Ponta nu i-a căzut fisa și nici n-a fost curios să afle: măi, Liviule, ăsta nu e lacul pe care l-am trecut eu la CJ? Cum a ajuns la tine? Acum Ponta o face pe elegantul: „Dacă voiam să-l dau în gât aveam ce să spun, știu multe despre Dragnea și el știe despre mine“. Asta era! Târgul tăcerii: nu zic de tine, nu zici de mine. La nevoie, justiția e înlocuită de comisiile parlamentare. Cea mai spectaculoasă audiere s-a produs la Comisia de control al SRI condusă de Claudiu Manda, ajuns șef în protecție de fuste. Fustele Liei Olguța Vasilescu. Cel audiat este fostul colonel SRI Dragomir, plecat din sistem în 2013 în urma unor fapte de corupție. Cum toți inculpații devin moraliști și memorialiști după câteva anchete penale și la anumite semnale, și Dragomir și-a adus aminte de grozăviile din SRI: rechizitorii făcute de ofițerii SRI și preluate de procurori, judecători selectați tot de SRI, Coldea ordona arestări, iar din biroul său ieșeau politicieni, afaceriști, jurnaliști. Și atunci, dacă lucrurile erau așa de bine unse, de ce durau procesele șapte-opt ani? Dragomir n-a dat probe, dar a dat nume. Cuplul Dragomir-Manda s-a prezentat foarte sudat. Dragomir părea șeful, prezenta temele, fixa termenele, iar Manda aproba crispat și chiar „șocat“: auzise că un fost președinte de cameră a beneficiat de sprijinul SRI. Zgonea, probabil. Să vezi ce șocat o să fie Manda când o afla că toți președinții, de sus până jos, au beneficiat de sprijinul SRI. D-na Lia Olguța putea să-l pregătească puțin înainte de a-l avansa: Uite, iubi, află și tu de la mine că și eu știu de la Vadim, serviciile te urcă, serviciile te coboară, fără servicii ești pe dinafară. Așa că, șocu’ mic.

TAGS : Mirel palada gotiu pumn Tel Drum Dragnea badalau CJ Teleorman dragomir SRI DNA lacul belina olguta vasilescu
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-09-26
Adorabil articol, doamna Serbanescu. Finalul e apoteotic. Dar mi se pare a fi de ras daca n-ar fi de plans. Doamna Serbanescu, poporul are si el o balta. O numesc, cu greu, Mocirla Comunista. De care nu mai reusim sa ne desprindem. Pana unde vom putea suferi jugul pus pe noi de acesti vatafi, mai ales comunisti, dar sa nu uitam pe unul liberal, uitat de DNA. MIR - Vosganian. Asta ca sa nu ii mai numim pe cei din echipa Basesc-Blaga & Co.
?????? 2017-09-26
Mirel Palada, cel cu "educația "politică și socială primară" "la Soroș" ?
Au trecut și lacul sau numai terenul ?
Total 2 comments.
Recomandari
11034
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22