Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Contrar promisiunilor guvernului, salariații cu PFA vor plăti două rânduri de contribuții
Dora Vulcan - - - -
2017-11-13
Actualitate Interna
0

Salariaţii care obţin şi venituri din PFA, profesii liberale sau drepturi de proprietate intelectuală nu vor mai avea facilităţi fiscale de anul viitor. Guvernul tocmai a modificat această măsură care trebuia să intre în Codul fiscal, fără însă să anunţe public.

 

 

 Guvernul a modificat proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la noile măsuri fiscale. De anul viitor, salariaţii care obțin venituri din activități independente vor trebui să achite contribuții la asigurări de sănătate și pensie chiar dacă sunt angajați și le mai plătesc o dată, scrie Digi 24.ro.

 

Asta deşi autoritatile promiseseră că vor renunţa la aceste obligații pentru cei care sunt şi angajaţi.

 

Aşa reiese din forma publicată în Monitorul Oficial a proiectului care schimbă Codul Fiscal și care diferă de varianta postată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor.

 

Aceste persoane vor continua să achite anul următor contribuția la CAS care, de la 1 ianuarie, se va situa la 25%, la un venit ales care nu poate fi însă mai mic decât salariul de bază minim brut. În cazul CASS, de 10% de la 1 ianuarie, contribuția va fi plătită la nivelul salariului minim. Iar asta chiar dacă sunt în paralel și salariați și achită contribuții și pentru salariu.

TAGS : guvern tudose pfa angajati contributii duble
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1775
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22