Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Binomul Dragnea- Dăncilă s-a instalat oficial în fruntea PSD și a țării
Dora Vulcan - - - -
2018-03-11
Actualitate Interna
3

Binomul Dragnea-Dăncilă s-a instalat sâmbătă la conducerea PSD și, implicit a țării, ca partid de guvernământ, cu aghiotantul Marian Neacșu, revalidat ca secretar general și celebru recitator al rezoluției de la Herculane despre statul paralel și ilegitim, cu 8 vicepreședinți bărbați de-a stânga și alți 8 femei de-a dreapta. Cu portretul tătucului, digitalizat, deasupra aleșilor.

 

 

 

 Cu tunurile de apă pregătite pentru protestatari...

Și clopotele de nuntă gata să bată pentru oficializarea relației cu concubina plantată în primul rând, alături de locotenenții lui Dragnea, majoritatea femei, inserate în conducere sub pretextul egalității de gen dar pentru diluarea consistenței vocilor care-l contestă. Îndepărtate din conducere cu un an și mai bine înainte să le expire mandatul: de președinte executiv și de vicepreședinte (cazul lui Bădălău și Adronescu, ultima prinzându-se la spartul târgului că a participat la un simulacru de congres, un fel de fraudare cu care românii sunt oblișnuiți de când cu condamnarea lui Dragnea pentru fraudă la vot).

Noua camarilă alături de care va conduce România. La altar și în groapă.

 

 

 

Congresul PSD de sâmbătă, deși extraordinar, a fost unul cu final așteptat, atât de bine știut dinainte că anunțarea rezultatelor votului s-a făcut în fața unei săli goale.  

 

Președinte executiv a fost aleasă Viorica Dăncilă, premierul de paie al lui Liviu Dragnea, secretar general a fost reales Marian Neacșu, cel care a recitat rezoluția de la Herculare despre statul paralel și ilegitim, în fața căruia nu a avut nicio șansă contracandidatul Codrin Ștefănescu, 8 vicepreședinți bărbați și 8 vicepreședinți femei din rândul celor mai docili executanți ai ordinelor lui Dragnea.

 

Congresul extraordinar de sâmbătă a dus la îndepărtarea indezirabilulor din funcțiile de conducere din partid, Niculae Bădălău - din cea de președinte executiv (ultima scamă incomodă din conducerea partidului pe care Dragnea nu o îndepărtase încă, după ce s-a aliat cu fostul premier Mihai Tudose, îndepărtat și el între timp, împotriva lui Dragnea) și Ecaterina Andronescu - din cea de vicepreședinte. Cu aproape un an și jumătate înainte să le expire mandatul de drept în funcțiile ocupate, după cum a reclamat chiar Ecaterina Andronescu, cea care a părăsit scârbită Sala Palatului, alături de celălalt contracandidat la șefia executivă a partidului, Nicolae Bănicioiu, înainte de vot, reclamând simulacrul de congres. Andronescu și Bănicioiu s-au plâns că discursurile lor de candidați la funcția de președinte executiv au fost programate să aibă loc după exercitarea votului de către congres. Bănicioiu s-a plâns la Realitatea TV că, de fapt, nici nu ar fi fost lăsat să voteze de garda pretoriană a președintelui care a păzit permanent congresul și care i-a îndepărtat pe jurnaliști de liderul suprem atunci când aceștia riscau să devină prea insistenți cu întrebările. De altfel, postul de televiziune Realitatea TV, critic cu Dragnea, nu a fost lăsat să-și instaleze un studio de transmisiuni în imensitatea Sălii Palatului pe motiv că nu este suficient loc, motiv pentru care moderatorii postului au făcut analiza congresului, alături de invitații lor, zgribuliți, din stradă. Timp în care directorul postului, Rareș Bogdan, striga la portavoce, alături de protestatari și de alt rebel convertit la militantism din rândul presei, Mălin Bot, ridicat frecvent cu duba de jandarmi. Cei doi, prin strigătele lor, asociate cu huiduielilor protestatarilor au stricat foarte adesea armonia nord-coreeană din sala de congres. Nu o dată declarații lăcrimoase de tătuc iubitor ale lui Dragnea s-au suprapus pe strigătele din stradă ”DNA, să vină să vă ia” sau ”PSD, ciuma roșie!”.

 

Mai mult, printr-o manevră de mărire a numărului de vicepreședinți în numele egalității de gen (8 vicepreședinți femei, alături de 8 bărbați, ca șefi zonali), Dragnea a diluat astfel consistența vocilor critice în partid din funcțiile de conducere.

 

Prin delegarea de competențe de la efectivul de partid către cei 16 vicepreședinți, Dragnea a scăpat și de supărătoarea reconfirmare pe care ar trebui să o ceară congresului la fiecare situație mai dificilă prin care trece, cum ar fi cea de anchetat pentru corupție și deturnare de fonduri europene, la sesizarea oficiului european antifraudă - OLAF.

 

Inițial, Dragnea a anunțat că va organiza congres extraordinar pentru reconfirmarea sa în poziția de lider dar după ce și-a dat seama că manevra este extrem de riscantă iar în partid au ieșit la iveală numeroase voci critice împotriva sa, a transformat convocarea congresului extraordinar într-o bună ocazie de a-i îndepărta pe incomozi. 

 

În schimb, printr-o manevră abilă, specifică PR-ului de vedetă el a obținut sâmbătă o reconfirmare a sa formală prin interogarea în direct, ca un star rock, a sălii congresului, căreia i-a cerut să-i spună în direct dacă-l mai vrea în funcția de lider al partidului. 

 

În tot acest timp, protestatarii au fost izolați în stradă de dubele jandarmeriei, în care au și fost ridicați trei dintre ei, amendați cu sume halucinant de mari și duși la cea mai îndepărtată secție de poliție din nordul Capitalei ca să poată reveni mai greu la protest. 

 

Jandarmii aveau pregătite tunuri cu apă pentru intervenția asupra unor protestatari izolați sub balcoanele unui bloc, dincolo de curtea imensă a Sălii Palatului, despărțită de o șosea de zona în care aceștia au fost pur și simplu sufocați de forțele de ordine ale Jandarmeriei și Poliției și blocați cu două rânduri de garduri: unul între ei și șosea și unul pus în jurul curții Sălii Palatului. De altfel, deranjat la numărătoarea voturilor de strigătele din stradă, Claudiu Mandea (iubitul Olguței Vasilescu, aleasă și ea vice regional în virtutea calității de a fi femeie) și-a exprimat regretul că forțele de ordine nu au folosit tunurile cu apă asupra protestatarilor, dând exemplul german, total inadecvat prin comparație. 

 

Protestatarii, mobilizați cu o seară înainte pe Facebook, i-au așteptat pe delegații la congres, cu găleți cu pomeni electorale, de tipul celor cu care și-au cumpărat votanții și cu pancarte pe care erau inscripționate promisiunile electorale neîndeplinite cu care PSD și-a atras voturile. De asemenea, unii au avut asupra lor și utilul ”pachet de închisoare” cu hârtie igienică, periuță și pastă de dinți, pentru utilitatea penalilor din PSD, conduși de un condamnat penal, anchetat penal într-un dosar de deturnare de fonduri europene, la solicitarea OLAF, motiv pentru care unii protestatari au avut asupra lor și câte o mascotă a personajului de desene animate, simpaticul om de zăpadă OLAF. Toți acești fioroși protestatari au fost tratați de forțele de ordine cu o vigilență demnă de marile dictaturi comuniste. Pe banii contribuabililor care trăiesc în democrația numită România. 

 

Niciun alt congres de partid din România nu a avut parte după 1989 de o asemenea mobilizare a forțelor de ordine, cu atât mai puțin una plătită din bani publici. 

 

Singura competitie a avut loc pentru locul de vicepresedinte barbat in Muntenia, unde fostul ministru Adrian Tutuianu l-a invins pe liderul PSD Arges Serban Valeca, transmite Hotnews.ro și Ziare.com. Hotnews remarcă și că niciun fost lider al PSD nu a participat la Congres, in schimb au participat liderul UDMR Kelemn Hunor si liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu.

 

În schimb, în primul rând, alături de liderii PSD și chiar înaintea altora, s-a aflat iubita de 25 de ani a liderului PSD Liviu Dragnea. Care lider a dat și o declarație lăcrimoasă jurnaliștilor care i-au cerut socoteală pentru prezența printre liderii partidului a concubinei, lăsând să se înțeleagă că-și va oficializa relația și că poporul blagoslovit cu laptele și mierea oferite de guvernare PSD va auzi în curând și clopote de nuntă. 

 

Lista noilor vicepresedinti:

 

Bucuresti - Ilfov: Gabriela Firea (Bucuresti-Ilfov), Robert Negoita (Sector 3)

 

Sud-Vest (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Valcea): Lia Olguţa Vasilescu (Dolj) și Paul Stănescu (Olt)

 

Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Prahova): Carmen Dan (Teleorman) si Adrian Tutuianu (Arges)

 

Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu): Roxana Manzatu (Brasov) si Gabriel Trif (Sibiu)

 

Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea): Mirela Furtuna (Tulcea, este insa deputat de Bucuresti) si Marian Oprisan (Vrancea)

 

Vest (Arad, Caras Severin, Hunedoara, Timisoara): Natalia Intotero (Hunedoara) si Mihai Fifor (Arad)

 

Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mares, Salaj): Doina Pana (Bistrita-Nasaud) si Gabriel Zetea (Maramures)

 

Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui): Doina Federovici (Botosani) si Gabriel Vlase (Bacau)

TAGS : psd congres extraordinar dragnea dancila binom instalare oficiala
Comentarii
Gopo 2018-03-11
Cred că în curând nu vor mai fi folosite tunurile cu apă împotriva protestatarilor, ci direct mitralierele pe afet, că spre asta se îndreaptă regimul Dragnea. Individul, un dictator în toată regula, aflat laînceputul „carierei”, a transformat deja Jandarmeria într-o armată proprie, la fel și poliția. Nu va ezita să foloseasă armamentul împotriva protestatarilor, dacă aceștia îi vor deranja „domnia” cu manifestațiile lor. Că i-ar sări toată lumea-n cap pentru asta, în cot îl doare. Dragnea va dispărea într-o fracțiune de secundă (la scară istorică) dar, din nefericire, va trage în groapă întreaga Românie. Și Hitler avea convingerea că fără el, Germania nici nu mai merite să existe, de-aia a și dat ordinul să se distrugă absolut totul. Noroc că n-a fost ascultat.
Vicentio B 2018-03-11
Stima Doamna Dora Vulcan,

mi-am exprimat repetat opinia si anume ca,
sunteti "o prezenta excelenta la Rev. 22" !
M-am ales cu AGRESIUNI BRUTALE, INACCEPTABILE !

ACUM, AICI: de ce folositi formularea "BINOM", efectiv eliptica
de logica matematica, si nu folositi, ccea ce trebuie, si anume
notiunea de TANDEM ?
Dora Vulcan 2018-03-13
Domnule Vicentio B.,


Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase cu care apreciați prestația mea profesională.

Nu știu la ce agresiuni brutale, inacceptabile vă referiți, vă pot spune doar că îmi pare rău; deși nu înțeleg resortul producerii lor și legătura cu aprecierea pe care mi-o acordați. Pe care vă asigur că o prețuiesc, așa cum prețuiesc fidelitatea oricărui cititor față de Revistă și site-ul ei; pe care, exact ca Dvs, le-am prețuit înainte de toate din postura de cititor de presă, așa că nu mi-e tocmai străină raportarea Dvs. față de produsele sale jurnalistice și condeiele pe care Revista și site-ul le-au găzduit și le găzduiesc.

Vă asigur că încerc, atât cât îmi stă în puteri și după posibilitățile pe care le am, să fac cât mai bine ceea ce fac. Din onestitate față de cei pentru care lucrez, din respect pentru cititorii onești care ne trec pragul și, înainte de toate, din respect pentru mine și responsabilitatea la care mă obligă asumarea unei semnături.

Puteți citi folosirea termenului ”binom” în cheie ironică. Impresionantă perspectiva pe care o aveți asupra cuvintelor! Da, și mie îmi pare că binom induce o răceală matematică iar tandem este foarte uman. Adică, pe măsură de expresive amândouă, în raport de ceea ce-ți propui să transmiți. Aveți, astfel, și explicația pentru care folosirea primului termen ar putea fi mai potrivită. Dincolo de parafraza ironică la care face trimitere...
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3260
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22