Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Premieră mondială: „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari“
- - - -
2018-06-22
Cultura
0

2018 / 07 / 02

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, cel mai nou lungmetraj scris și regizat de Radu Jude, va avea premiera mondială pe 2 iulie,în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și va rula în cinematografele din România din 28 septembrie, fiind distribuit de microFILM.

Filmul a fost inclus în competiția oficială celei de-a 53-a ediții a prestigiosului eveniment care se va desfășura în Cehia, în perioada 29 iunie - 7 iulie 2018.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” va avea premiera de gală pe 2 iulie, la ora locală 19:30, la Grand Hall din Karlovy Vary. Filmul va mai fi proiectat pe 3 iulie, de la ora 13:00, la Pupp Cinema, și pe 5 iulie, de la ora 11:30, la Drahomíra Cinema.             

Premiera va avea loc în prezența regizorului Radu Jude, a actorilor Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, a monteurului Cătălin Cristuțiu, dar și a producătorului Ada Solomon.

Prezența echipei la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și de Institutul Cultural Român.

„«Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari». Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.

Cel de-al șaselea lungmetraj regizat de Radu Jude îi are în distribuție pe actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia și Bogdan Cotleț.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

Imaginea filmului este semnată de Marius Panduru (RSC),montajul - de Cătălin Cristuțiu, sunetul - de Jean Umanski, mixajul - de Cristinel Șirli, designul de sunet - de Dana Bunescu, decorurile și costumele - de Iuliana Vîlsan.

Producător esteAda Solomon, co-producători Jiří Konečný, Serge Lalou, Claire Dornoy, Rossitsa Valkanova, Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade. Producător asociat: Holger Stern.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este o producție Hi Film, în coproducție cu Endorfilm (Cehia), Les Films D’Ici (Franța), Klas Film (Bulgaria), Komplizen Film (Germania), ZDF/Arte, TVR, susținut deCentrul Național al Cinematografiei, Czech Film Fund, L’Aide aux Cinémas du Monde, Centre National du Cinéma et de L’Image Animée –Institut Français, Bulgarian National Film Center și Eurimages.

 

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/barbarifilmul

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1573
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22