Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Abracadabouc“ cu Pâte à trac la Timișoara
- - - -
2018-07-09
Cultura
0

2018 / 07 / 16

Compania Pâte à trac revine la Timisoara luni, 16 iulie, ora 19, în grădina Institutului Francez, cu pectacol de teatru pentru copii Abracadabouc. Piesa abordează un subiect contemporan, pornind de la un basm foarte cunoscut. Spectacolul este în limba franceză, itrarea fiind liberă.
Abracadabouc este o Albă ca Zăpada modernă, care are loc cu opt generații mai târziu. Totul merge pe dos în regat. Niciun ecran nu mai funcționează: telefoane, calculatoare, televizoare, toate sunt în pană... Văzând că nu mai e nimic de făcut, Primul Ministru declară starea de urgență și dă ordin Jandarmeriei să găsească rapid o soluție. Se pare că vrăjitoarele prințului sunt responsabile de această situație pe dos. Acestea sunt date într-o urmărire pe viață și pe moarte. Cât despre tânărul prinț, cum nu-și poate închipui viața fără jocuri video, acesta cade într-o tristețe profundă. 
Asociind umor, suspans și creând interacțiune cu cei mici, textul promovează lectura și spațiile care o încurajează. 
Începând din 2012, trupa Pâte à trac vine în mod regulat în România, unde lucrează cu tineri francofoni din comuna Constantin Daicoviciu (jud. Caraș-Severin), acompaniați de Roxana și Doru Maniu.

TAGS : Pâte à trac Abracadabouc Institut Francais
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
568
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22