Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Muzică și poezie la Palatul Mogoșoaia
- - - -
2018-08-16
Cultura
0

2018 / 08 / 25

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală Pro Valores organizează cea de-a treia ediție a Festivalului „Armonii poetice“ la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia în perioada 25-26 august 2018. 

Două zile, patru spectacole, mari actori, importanți muzicieni, o foarte interesantă expoziție de fotografie, o panoramare deosebit de consistentă a liricii și a creației muzicale din Renaștere, până în contemporaneitate, sunt ingredientele unui eveniment cultural singular în România.

Prima manifestare va avea loc sâmbătă, 25 august, de la ora 12, când în Lapidarium, actrița Lamia Beligan și Nicolae Szekely, la laută și chitară renascentistă, vă vor invita  de-a lungul și de-a latul Europei poetico-muzicale, din perioada Renașterii. În aceeași zi, dar de la ora 17 și în Sala Scoarțelor, creații de Mihai Eminescu, George Enescu și Dinu Lipatti, vor răsuna sub genericul „Coloane Culturale Românești“, în interpretări semnate de actorul Adrian Titieni și de pianistul Horia Maxim.

Duminică, 26 august, de la ora 12, în Lapidarium va începe un spectacol inedit, a cărui temă principală este Dansul. Pe scenă se vor afla actrița Medeea Marinescu, violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian – componenții Duo Cello Jaya, dar și creațiile fotografice semnate de Alina Ușurelu. Ultima manifestare va avea loc în aceeași zi, de la ora 17, în sala Scoarțelor, când soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur și actorul Marius Bodochi, vor readuce în atenția spectatorilor creația poetică și muzicală de la 1918, spectacolul desfășurându-se sub titulatura „România 100“.    

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: [email protected].                        

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro.

TAGS : Pro Valores Mogosoaia Adrian Titieni
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
582
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22