Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Pian și poezie în memoria Reginei Maria a României
- - - -
2018-08-21
Cultura
0

2018 / 08 / 29

Muzeul Național Cotroceni organizează miercuri, 29 august, ora 18.00, în Salonul Cerchez, recitalul de pian și poezie Sovereign Land, susținut de poetul englez Robert Wordsman și pianista română Adina Cocargeanu. Evenimentul comemorează împlinirea a 80 de ani de la moartea Reginei Maria.

Salonul Cerchez, încăperea ce a luat naștere la inițiativa Reginei Maria, devine scena pe care se vor succeda crâmpeie din istoria României Moderne, atât de iubită de suverană. Robert Wordsman va recita versuri în limba engleză, creații proprii, pe care le-a scris cu gândul la România, țara sa adoptivă. Poemele fac parte din seria Deep Ground. Adina Cocargeanu va interpreta la pian piese ale marelui compozitor George Enescu. Publicul va putea audia lucrările Voix de la steppe, Sarabande, Choral, Burlesque și altele.

Robert Wordsman, poet și profesor de cunoaștere imaginativă, cultură și limbă, este originar din nordul Angliei. În prezent trăiește lângă Sibiu. Colecția sa de versuri Deep Ground este despre România, țara pe care a început deja să o numească „acasă”. A susținut recitaluri în Marea Britanie, Sibiu și București.

Adina Cocargeanu este originară din Constanța și a studiat pianul la Universitatea Națională de Muzică din București. A câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de pian și a susținut recitaluri în Austria, Spania, Turcia, Statele Unite și România. În prezent, este repetitor la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

TAGS : Muzeul Cotroceni Robert Wordsman Adina Cocargeanu
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
2128
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22