​Efectul Tudose: Actiunile bancilor scad dupa ce premierul le-a comparat cu banditul Terente

E.b. | 31.08.2017

Premierul Mihai Tudose a facut in mod repetat cu declaratii impotriva bancilor, comparandu-le cu criminali care au intrat in legenda (Terente), iar in scurt timp apar informatii legate de taxarea activelor bancare.

Pe aceeași temă

 
 

Premierul Mihai Tudose a facut in mod repetat cu declaratii impotriva bancilor, comparandu-le cu criminali care au intrat in legenda (Terente), iar in scurt timp apar informatii legate de taxarea activelor bancare.

In consecinta, e normal ca aceia care detin actiuni cotate la BVB ale institutiilor de credit sa isi puna intrebari despre cat de oportun e sa isi mentina investitia

 

Si multi decid sa vanda, estimand ca spusele premierului nu vor ramane fara efect, iar profiturile bancare vor scadea, imputinandu-le dividendele pe care sperau sa le incaseze, screi HotNews.

 

Joi, actiunile BRD au pierdut aproape 5%, iar cele ale Bancii Transilvania peste 5%.

 


Miercuri, actiunile Bancii Transilvania, cel mai tranzactionat emintent de la bursa romaneasca, se depreciasera cu 3%, la 2,375 lei, in timp ce titlurile BRD scazusera cu pana la 3,7% la 13,38 lei, cele mai abrupte scaderi de pe piata locala de capital.

 

Marti seara, prim-ministrul Mihai Tudose a declarat ca a avut o experienta neplacuta cu bancile - mai exact un incident in care banca l-ar fi lasat fara cei 500 de dolari pe care ii avea in cont-  si ca prin urmare refuza ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere.  Intrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a raspuns: "Am refuzat sa-mi pun leafa pe card ca sa-i dau bancii cate doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa-i dau. Consider ca nu-i merita", a declarat el,.

 

Potrivit reprezentantului unei banci, ca o institutie de credit sa incaseze 550 de dolari (cei 500 din depozit plus 50 USD - comisionul pe care Tudose pretinde ca i l-ar fi solicitat banca) in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD. "Ca sa incaseze banca 550 de dolari in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD", explica un oficial bancar.

 

Una peste alta declaratiile razboinice ale lui Mihai Tudose nu au cum sa nu lase urme pe Bursa. Acum cateva zile, fara a da vreun nume, acelasi Tudose a sustinut ca depozitele romanilor nu sunt in siguranta pentru ca, in acceptiunea lui, bancile care "nu au profit sunt pe pierdere si risca sa intre in faliment". BNR a reactionat atunci prompt, iesind public pentru a anunta ca banii romanilor din banci sunt in siguranta si depozitele garantate. Daca actiunile bancilor scad, nu e cert care e viitorul actiunii "Tudose". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22