Georgescu, despre apariția sa pe lista SIPA: Membru al comisiei, în limita mandatului

E.b. | 25.05.2017

Horia Georgescu, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, al cărui nume apare pe lista persoanelor care au intrat în arhiva SIPA, spune că, în calitatea sa de membru al comisiei SIPA, şi-a desfăşurat activitatea "în limita şi mandatul dat de ordinul ministrului, cu aplicarea legilor incidente".

Pe aceeași temă

 

 

Horia Georgescu a făcut aceste precizări pe Facebook, înainte de publicarea listei de către Ministerul Justiţiei.

 

Am fost contactat de mai mai multi jurnaliști pentru a prezenta o poziție referitoare la subiectul SIPA având in vedere faptul ca mâine, ministrul justiției va comunica public aspecte raportate la aceste subiect. Nu este nici un secret, ca am făcut parte din comisia SIPA ( a treia ) ca membru, alaturi de alți colegi din minister așa cum am comunicat public și acum doua săptămâni tot la solicitarea unor reprezentați mass-media (ordinele miniștirilor de numire și componenta comisiilor au caracter public și pot fi consultate de oricine, la solicitare, in baza legii 544 ).

 

Activitatea mea in calitate de membru a fost in limita și mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am încheiat activitatea in cadrul comisiei, când am fost înlocuit de Catalin Predoiu care a numit o alta comisie pentru continuarea activităților, după numirea sa ca ministru și detașarea mea la ANI, susține Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook

 

Horia Georgescu, Marius Iosif, Laura Iulia Scântei sunt printre cei care au intrat în arhiva SIPA în calitate de membri ai comisiilor de inventariere, conform listei făcute publice joi de Ministerul Justiţiei. Ministerul precizează că din documentele pe care le deţine nu rezultă activităţile desfăşurate în 2006 şi anunţă că va face publice şi rapoartele din 2008, care consemnau nereguli privind "evidenţa, păstrarea, procesarea, multiplicarea şi distrugerea informaţiilor secrete de stat", precum şi procesele verbale ale comisiilor a căror activitate a vizat arhiva SIPA.

 

Arhiva SIPA a fost desfiinţată în 2006.

 

După desfiinţarea arhivei, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22