Instanta Suprema il declara INCOMPATIBIL pe Mircea Molot. Presedintele suspendat al CJ Hunedoara ISI PIERDE MANDATUL

T.d. | 21.01.2015

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCCJ) l-a declarat incompatibil pe Mircea Molot, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara. In urma deciziei definitive a Instantei Supreme, Molot isi pierde mandatul detinut la sefia CJ Hunedoara.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) au constatat ca Molot se afla in stare de incompatibilitate, intrucat a ocupat, in acelasi timp functia de presedinte al CJ Hunedoare, precum si postul de sef al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la Societatea de Drumuri si Poduri Hunedoara, aflata in subordinea administratiei judetene, potrivit Ziare.com.

ANI l-a declarat incompatibil pe Molot in mai 2012, iar procesul a ajuns atunci pe rolul Inaltei Curti, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis sa respinga contestatia acestuia si sa mentina raportul de evaluare intocmit de ANI.

Liberalul mai are pe rol un proces cu ANI, care l-a acuzat in septembrie 2013 de conflict de interese in materie administrativa.

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca Mircea Molot a participat la adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care a fost incheiat un Acord de asociere intre aceasta institutie si Crucea Rosie Filiala Hunedoara, unde liberalul a fost presedinte in perioada 5 martie 2011 - 26 octombrie 2012.

Crucea Rosie Filiala Hunedoara a primit de la Consiliul Judetean, in baza acordului de asociere, suma totala de peste 194.000 de lei.
 

Molot, luat in vizor de DNA

Şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, fostul vicepreşedinte CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup au fost reţinuţi în 3 decembrie pentru fapte de corupţie, iar ulterior cercetaţi sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în urma unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Molot sa fie arestat la domiciliu, alaturi de ceilalti patru inculpati, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.

De asemenea, Tiberiu Balint este acuzat de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma instigării, în timp ce Pup este acuzat de dare de mită în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma complicităţii.

Amintim ca procurorii anticoruptie au efectuat la inceputul lunii noiembrie 18 perchezitii domiciliare in mai multe locuri din judetul Hunedoara, printre care sediul unei institutii publice si sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, arata un comunicat al institutiei. Perchezitii au avut loc si acasa la presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Anchetatorii au suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie.

De altfel, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat la finalul anului 2014, la Deva, ca presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, anchetat in prezent de DNA pentru coruptie, s-a retras din toate functiile pe care le detinea in PNL.

Potrivit acesteia, imediat dupa inceperea anchetei penale, Molot a informat conducerea centrala a partidului ca "renunta" la presedintia filialei judetene a PNL Hunedoara si la calitatile de vicepresedinte si membru al Biroului Permanent National al formatiunii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22