Lukoil vrea interventia Comisiei Europene in ancheta din Romania: Un tribunal minor ia decizii uriase, cu impact asupra activelor noastre europene. Nu e corect

Fara Autor | 15.07.2015

Pe aceeași temă

Lukoil vrea implicarea Comisiei Europene în cazul sechestrului dispus de DNA în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care este acuzat grupul rus, întrucât nu consideră corect că o instanță minoră din România ia decizii uriașe cu impact și asupra activelor europene.

 

Vicepreședintele pentru rafinare de la Lukoil, Thomas Mueller, a declarat miercuri că active în valoare de până la 2,2 miliarde de euro, inclusiv conturi bancare din Olanda și Marea Britanie, ar putea fi puse sub sechestru. Mueller, care săptămâna aceasta urmează să se întâlnească cu o serie de oficiali de la Comisia Europeană, a recunoscut că “nu există o linie dreaptă între Comisia Europeană și un tribunalul municipal din România”, dar a subliniat că acuzațiile aduse de procurorii români sunt nejustificate, scrie Agerpres, care preia Reuters.

 

“Am dori să vedem o implicare europeană în acest caz pentru că avem un tribunal relativ minor care ia decizii uriașe cu un impact nu doar asupra activelor din România ci și asupra activele europene. Nu credem că este corect”, a spus Mueller. Potrivit acestuia, dosarul este unul important pentru că Lukoil are active în valoare de nouă miliarde de euro în Uniunea Europeană și Balcani.

 

Președintele grupului Lukoil, Vagit Alekperov i-a scris, săptămâna trecută, o scrisoare vicepreședintelui CE Maros Sefcovic, responsabil pentru Uniunea energetică, în care cere o ”investigație mai deschisă, în condițiile în care activitatea stabilă la rafinărie afectează aprovizionarea cu produse petroliere în toată Uniunea Europeană”.

 

Comisia Europeană a confirmat că a primit scrisoarea venită de la Lukoil și că investighează acest caz, dar nu a făcut alte comentarii.

 

Săptămâna trecută, Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești și directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, și sub aspectul infracțiunii de folosire cu rea credință a creditului societății și o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societății, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro și peste 1,5 miliarde dolari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22