Ministrul Sanatatii: 90 de bolnavi sunt in continuare in stare grava si critica

Paul Cristescu | 03.11.2015

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a declarat astazi ca aproximativ 90 de pacienti raman in continuare in stare critica si grava in spitalele bucurestene, el precizand ca multi dintre acestia au necroza pulmonara.

Pe aceeași temă

 

"In continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi in stare grava si critica. Numarul lor este aproximativ acelasi. Situatia poate fi schimbatoare. Sunt cativa care au perspectiva de imbunatatire si ne punem toata increderea in fortele medicilor. A fost ieri si o evaluare cu medici francezi, experti internationali recunoscuti, si au confirmat ca procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu vazusera genul acesta de leziune. Chiar spuneau si francezii ca in 20 de ani de experienta pe marile arsuri nu au intalnit asa ceva", a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.
 

Ministrul a subliniat ca este acceptat orice ajutor pe care il poate oferi "oricine".  "Acceptam orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, si in echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment in a fi preluati pacienti si in alta parte", a spus demnitarul. 
 

CITITI SI: Incendiu. Ministrul Sanatatii: Majoritatea pacientilor au venit intoxicati in urma arderii materialului cu care s-a facut izolatia fonica. Nu avem putere divina

 

Intrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat ca s-ar fi pierdut mult timp daca s-ar fi apelat la aceasta masura."Spitalul mobil nu avea de ce sa fie folosit nici in prima etapa si nici acum. Victimele au fost luate imediat si aduse in sectiile de primiri urgente functionale. Este mult mai bine asa, pentru ca nu s-a mai pierdut timp. Pacientii au fost directionati catre spitalele care, pe langa primirea si monitorizarea din prima etapa, puteau sa acorde si ingrijirea de specialitate, cele care aveau si sectie de chirurgie plastica. Spitalul mobil se putea folosi in cazul in care numarul de victime era mult mai mare si capacitatea spitalelor existente era depasita sau spitalele existente erau in imposibilitatea de a fi folosite", a declarat reprezentantul MS. 
 

Banicioiu a precizat ca niciunul dintre spitalele care au primit raniti nu si-a modificat activitatea de baza si nicio urgenta nu a ramas nepreluata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22