Pe aceeași temă
"In continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi in stare grava si critica. Numarul lor este aproximativ acelasi. Situatia poate fi schimbatoare. Sunt cativa care au perspectiva de imbunatatire si ne punem toata increderea in fortele medicilor. A fost ieri si o evaluare cu medici francezi, experti internationali recunoscuti, si au confirmat ca procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu vazusera genul acesta de leziune. Chiar spuneau si francezii ca in 20 de ani de experienta pe marile arsuri nu au intalnit asa ceva", a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.
Ministrul a subliniat ca este acceptat orice ajutor pe care il poate oferi "oricine". "Acceptam orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, si in echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment in a fi preluati pacienti si in alta parte", a spus demnitarul.
Intrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat ca s-ar fi pierdut mult timp daca s-ar fi apelat la aceasta masura."Spitalul mobil nu avea de ce sa fie folosit nici in prima etapa si nici acum. Victimele au fost luate imediat si aduse in sectiile de primiri urgente functionale. Este mult mai bine asa, pentru ca nu s-a mai pierdut timp. Pacientii au fost directionati catre spitalele care, pe langa primirea si monitorizarea din prima etapa, puteau sa acorde si ingrijirea de specialitate, cele care aveau si sectie de chirurgie plastica. Spitalul mobil se putea folosi in cazul in care numarul de victime era mult mai mare si capacitatea spitalelor existente era depasita sau spitalele existente erau in imposibilitatea de a fi folosite", a declarat reprezentantul MS.
Banicioiu a precizat ca niciunul dintre spitalele care au primit raniti nu si-a modificat activitatea de baza si nicio urgenta nu a ramas nepreluata.