Omisiunile lui Tudose în primul raport de activitate, axat pe intenții, nu pe realizări

E.b. | 11.07.2017

Premierul Mihai Tudose a venit în faţa liderilor coaliţiei cu raportul de activitate pentru prima săptămână, un document axat pe agenda şefului Guvernului, nu pe realizări.

Pe aceeași temă

 

În schimb, premierul şi liderii PSD-ALDE nu au menţionat un cuvânt despre numeroasele gafe şi măsuri criticate încă de la anunţarea lor, la învestirea cabinetului din 29 iunie, scrie Adevarul

 

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, s-au întâlnit ieri cu premierul Mihai Tudose şi cu o parte dintre miniştri la şedinţa în care a fost prezentat raportul pentru prima săptămână de guvernare. „Pe lângă acest document care arată o activitate extrem de serioasă în ultima săptămână în Guvern, ceea ce pentru mine este extrem de mulţumitor, am discutat câteva chestiuni mai importante: de exemplu, legea parteneriatului public-privat“, a declarat Dragnea, după întrevederea cu Tudose.

 

Liderul PSD a fost completat de Tăriceanu, care a avut tot cuvinte de laudă la adresa Guvernului şi a precizat că lunar va fi făcută o analiză a stadiului de implementare a programului de guvernare, iar săptămânal premierul va prezenta un raport. 

 

Însă, conform Adevărul, ceea ce nu au spus cei doi şi nici premierul este faptul că raportul de 15 pagini conţine în special agenda întâlnirilor lui Tudose, câteva documente adoptate şi precizări privind implementarea unor acte normative în următoarele două luni. Concret, dacă ar fi să prezentăm pe scurt activitatea Guvernului Tudose am putea bifa:

acordarea a 4,2 milioane de euro Consiliului Judeţean Vrancea pentru realizarea programului Centenarul Primului Razboi Mondial – Vrancea eroică, citirea în primă lectură a proiectului de lege pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi deblocarea unor fonduri pentru proiectele de infrastructură la Ministerul Transporturilor. Atât.

 

Dragnea, Tăriceanu şi Tudose nu au vorbit de gafele lor şi de anunţarea unor măsuri cu impact negativ pentru diferite categorii socio-profesionale sau pentru mediul de afaceri. Iar aceste măsuri şi gafe sunt mai numeroase decât aşa-zisele realizări. Echipa lui Tudose a debutat cu stângul încă din momentul audierilor miniştrilor din Cabinet. 1.550 de lei va fi salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2018


Anterior, acesta era stabilit la 2.000 de lei, după cum arăta programul de guvernare al PSD Primul exemplu a fost dat de propunerea pentru Ministerul de Finanţe, Ionuţ Mişa. „Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat“, a fost declaraţia care i-a făcut pe cei din mediul de afaceri să intre în panică, bursa să scadă abrupt, iar leul să se deprecieze, în doar câteva ore acesta pierzând trei bani în raport cu euro.

 

Ulterior, atât premierul Tudose, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au subliniat că nu se poate vorbi de nicio desfiinţare a Pilonului II de pensii. Însă, după doar o săptămână, un alt demnitar, de această dată ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a devenit interesată de aceste pensii private.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22